Zaman röleli bina dış aydınlatma sigorta attırıyor

Bu zaman saatinin markası ne? Bu bağlantıda ben mi yanlış görüyorum yoksa zaman saatinin rölesinden çıkıp kontaktörün kontaklarına enerji verilmiş oradan da bobine yani akım yine röleden geçiyor.
Yanlış görmüş de olabilir net değil zaman saatinin röle uçları kontaktörün bobinine gittiyse sorun yok. 10 adet 9w ampul 1 amper bile etmiyor sigorta zaten yanlış seçilmiş o sigorta atıyorsa ya sigorta bozuk ya devre elemanların. Ne olursa olsun sigortayı 6 amper (B tipi) ile değiş. Bağlantıları kontrol et gerekirse tekrar sök tak. Basit bir temassızlık için bütün panoyu söktüğümü hatırlıyorum.
rölenin markası legrand. bu resimde bağlantıda hata vardı hocam, sonrasında belirttiğiniz gibi röleden çıkanı bobine girerek düzelttim.
son halini paylaşıyorum, kırmızı ve maviler ile nötr-faz hatlarını da çizdim mevcut bağlantının.

şu an atık durumda olan b25 sürekli atan tek kutup. bu atınca sayacın altındaki 3 kutup b32'yi de attırıyor. röleyinin zaman saatini manual çevirince kaç tur dönerse dönsün sigortada atma yok. ama ne zaman kendisi saati geldiğinde otomatik giriş-çıkış yapıyor o zaman b25 b32 ikisi de atıyor.

Led armatürler, güç değerleri küçük olsada,sayısı 5-6 yı geçmesi halinde,sigorta karakteristiği olarak,Schneider dokümanları C tipi sigorta öneriyor.
bugün ilk iş tek kutubu C tipi ile değiştirip 1-2 gün gözlemleyeceğim üstadım. Teşekkür ederim.

Bir elektrikçi çağırınız.
inanır mısınız 2-3 "elektrikçi" çağırdık, onlar da benim gibi röleyi elleriyle çevirdi atan sigorta olmadı. burada bir sorun yok abi diyip gittiler :)

Ekli dosyalar

• 6010348179024889368.jpg
    6010348179024889368.jpg
    253.1 KB · Görüntüleme: 11
resimdeki kırmızı klemense ne bağlı? nötr hangisi? sarıyeşil nereye bağlı? kontaktöörün altında kahverengi kablo nedir?
o panoda ya bağlantı hatası vardır yada zaman rölesi bozuktur.

resimdeki kırmızı klemense ne bağlı? nötr hangisi? sarıyeşil nereye bağlı? kontaktöörün altında kahverengi kablo nedir?
o panoda ya bağlantı hatası vardır yada zaman rölesi bozuktur.
klemensi sanırım bara olarak kullanmışlar hocam, nötrleri orada toplamışlar.
dikkat ederseniz klemense iki tane de topraklama giriyor. o kablolar da dış aydınlatmalara dağıtım yapan ana kabloların toprakları. sıfırlama yapılmış sanırım dediğim yer burası.
kontaktörün altındaki kahverengi aydınlatmaya giden faz kablosu. iki ana kablodan gelen fazları sarı bantla birbirlerine eklemişler ve kontaktöre tek kablo çıkartmışlar.

rölede sorun yok. elle çevirince faz çıkışına elektrik kes-aç yapıyor doğru şekilde.
bağlantı hatası şüpheniz varsa kontrol etmem gereken yerleri paylaşabilirseniz bakarım.

zaman rölesinden, kontaktörün bobinine giden kabloyu (zaman rölesinin 4 numarası) söküp, zaman rölesini ayarlayın. Kendi başına devreye girince sigortayı attırıyor mu ?

Led akpüller takılmadan önce de bu problem varmıydı?
Sarı yeşiller, led aydınlatmanın toprak ucu olduğundan emin misiniz?

zaman rölesinden, kontaktörün bobinine giden kabloyu (zaman rölesinin 4 numarası) söküp, zaman rölesini ayarlayın. Kendi başına devreye girince sigortayı attırıyor mu ?

Led akpüller takılmadan önce de bu problem varmıydı?
Sarı yeşiller, led aydınlatmanın toprak ucu olduğundan emin misiniz?
sigorta değişimi öncesi dediğiniz şekilde bunu da deneyeyim bobini tetiklemeden sigortayı attıracak mı diye (kolaydan zora gideyim denemelerde:) )
led ampullerin öncesinde kontaktöre bağlantı yanlış ypaıldığı için 7x24 yanıyordu lambalar bu sebeple sigortadan kapatmışlar israf olmasın diye. ben de kontaktörü düzeltip lambaları yeniledim, öncesinde bu sorun var mıydı bilgim yok açıkçası.
sarı yeşil evet aydınlatmaların ana kablosuna giden kablolar. ortak fazı zaten kontaktörden aldım alttaki kahverengi, ana kablolardaki nötr ve toprakları da gördüğünüz gibi tek klemense girilmiş.

Diğer

Aplik bağlantısı yaptığınız yerde topraklama kablosu varmi varsa aplik ( gövdesine bağlanmış mi ?

Buradan kaçak yapıp test etmeniz ?
Kaçak akım koruma rölesi görevini yapıyormu ?

Aplikler plastik mi ?

Diğer

Aplik bağlantısı yaptığınız yerde topraklama kablosu varmi varsa aplik ( gövdesine bağlanmış mi ?

Buradan kaçak yapıp test etmeniz ?
Kaçak akım koruma rölesi görevini yapıyormu ?

Aplikler plastik mi ?

bina önündeki aplikler plastik, bina arkasındaki aplikler metal gövdeli.
iki ayrı kablonun biri bina önündeki diğeri arkasındaki apliklere gidiyor sanıyorum.
arka kısımdaki metal apliklerin hattında toprak kablosu var ve apliklere bağlanmış durumda.
kaçak akımı test butonundan kontrol etmiştim ve sorunsuz çalıştı.

Forum istatistikleri

Konular
130,161
Kullanıcılar
453,274
Son üye
abdullahunsal
Geri