Zaman Rölesi Çalışma Aralığı

beyaz trimpot: ana süre (kaba ayar)
mavi trimpot: ayarlamak istediğin zaman aralığı (ince ayar)

fotodaki T-on ayarını örneklersek:

beyaz trimpot: 6-60s
mavi trimpot: 3 (yaklaşık)

60*0.30= 18 saniye
TON olan aşağı yukarı dediğiniz gibi ama alttaki TOFF un çalışma aralığı 13 dakika aşağı yukarı
Şu an tekrar hesapladım 10-60 dk aralığında TOFF için ve 50 dk gibi değer tahmini . Çarpanı ile 0.3 e yakın bir şey yani 13 dk çıkıyor

TON olan aşağı yukarı dediğiniz gibi ama alttaki TOFF un çalışma aralığı 13 dakika aşağı yukarı
Şu an tekrar hesapladım 10-60 dk aralığında TOFF için ve 50 dk gibi değer tahmini . Çarpanı ile 0.3 e yakın bir şey yani 13 dk çıkıyor
Bu kadar çetrefile ne gerek var ben onu anlamadım. Motor aşırı akım eğrisi seçiyoruz sanki.

kaba ayar diye ifade ettiğim ana süre yedi dilimden oluşuyor. kaba ayarı bi potansimetreden çok yedi kademeli bi pako şalter gibi düşünmenizde yarar var.
benim hesabım yaklaşık:

60*0.25= 15 dakika

12, 13 ya da 15 dakika tartışmasına girmek istemem ama üst trimpot skalasında ara değerleri dikkate almamanızda yarar var.

İlginç bir mevzu da röle ve transistör olarak çıkış seçilebilir diyor . Sizinkisi hangisi acaba ? Dökümanda çok yetersiz . Bir mevzu anlamak çok zor . Ya da bizim kafa basmıyor artık .

Son düzenleme:
İlginç bir mevzu da röle ve transistör olarak çıkış seçilebilir diyor . Sizinkisi hangisi acaba ? Dökümanda çok yetersiz . Bir mevzu anlamak çok zor . Ya da bizim kafa basmıyor artık .
Röle Çıkışlı. @kocakmustafaa açıkladığı gibi çalışmakta. Üstteki pot kaba ayar yapıyor. Alttaki ile daha ince ayar yapılmakta. Duration TON zaman Interval TOFF.

Dediğin gibi dökümanda hiçbir şey açıklanmamış

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri