mustafasc
Üye
Arkadaşlar merhaba, balkondaki 4m uzunluğundaki zebra perdeleri bir şekilde birbirine bağladım ve tek bir reduktorlu motorla açıp kapatabiliyorum. Zamaninda cinden aldigim bir akilli priz vardi. Zaman ayarlı olarak belirli bir süreliğine güç verip açtırabiliyorum ama sorun şu ki kapatmak için adaptör çıkışını elle ters çevirmek gerekiyor.
Tam olarak bunu yapacak bir devre nasıl yapabilirim. Yani devreye 12v güç geldiğinde motor çalışsın güç kapanıp tekrar açıldığında kutuplar yer değişsin. Tek yapmasını istediğim bu.
Bunu basabilirsem sonraki aşamada perdenin asiri acilmasini ya da asiri kapanmasini onleyecek bir limit sistemi yapicam. Aklimda reed röle leri magnetlerle kullanmak var.
Tam olarak bunu yapacak bir devre nasıl yapabilirim. Yani devreye 12v güç geldiğinde motor çalışsın güç kapanıp tekrar açıldığında kutuplar yer değişsin. Tek yapmasını istediğim bu.
Bunu basabilirsem sonraki aşamada perdenin asiri acilmasini ya da asiri kapanmasini onleyecek bir limit sistemi yapicam. Aklimda reed röle leri magnetlerle kullanmak var.
Son düzenleme: