Nükleer Santral Kurulsun Mu?

En basitinden red alert strateji savaş oyununda bile enerji yetmediği zaman sürekli enerji santralleri kuruyoruz ki o enerjiyle yeni binalar yeni teknolojiler açılıyor oyunda. Santral kurdukça gelişmişliğiniz artıyor.. Ama düşman enerjinizi vurduğunda sizin eliniz kolunuz bağlanıyor yeniliyorsunuz.. Gerçeğe uyarlarsak güneşin rüzgarın yetmeyeceği aşikar. zaten güneş panelleri %20 civarlarında verime sahip. Çok çok büyük panel alanı döşeyeceksiniz ki istediğiniz enerjiyi elde edin. Durum böyle olunca nükleer enerjinin daha çok gelişmek için gerektiğini düşünüyorum. Geçen gazetede okudum Japonya'da ki yetkililer santral sahiplerini uyarmışlar giriş çıkış boruları tesisat vb sorunları var diye. Riskli mi evet riskli ama gayet güzel başarılı bir iş çıkarılırsa sorun yaratmaz. Ki zaten çevre ülkelerde de var bir patlasa tüm avrupa havada...
 
yaklaşık 54 sayfa konu hakkında yazılmış. okumadım ama bende Nükleer santral kurulsun diye düşünüyorum.
yanlış bilmiyorsam enerjinin çoğu HES ve Doğalgaz çevrim santrallerinden üretiliyor.
diğerleri fazla verim vermiyor diye biliyorum.
Haberlere bakıyorum HES'e hayır. Nükleere hayır. peki neye evet. Rüzgar santrali ve Güneş enerjisine bunlarda fazla verimli değil.
HES'e hayır doğa bozuluyor. Nükleere Hayır güvenli değil. peki neyle enerji üreteceğiz Doğal gaz ?
doğal gaz dışa bağımlıyız . vanaları kapattılarmı kala kalıyoruz. bide işin diğer yönü doğal gaz santrallerinin çoğu 3. şahısların mesela.
onlarda fazlasıyla devlete satıyorlar. devlette fazlasıyla vatandaşa satıyor. ülkemizin bir kısmı zaten kaçak kullanıyor. oda namuslu vatandaşa yansıyor. yani sürekli elektrik vatandaşın cebini yakıyor. bu elektriğin ucuz yollu üretilip vatandaşın yararlanması lazım.
özellikle üretim yapan fabrikalar v.s. giderlerin azalması daha fazla istihtam sağlıyabilir.
 
Bir üstteki Şu mesaja katılıyorum. Eklemek istediğim; Nükleer bir teknolojidir. İş olanağı ve know-how kazandırır. Burada itiraz edilmesi ve düzenlenmesi gereken şey, çevreyi kirleten, bozan sistemlere karşı denetim mekanizması olmamasıdır. Karşı çıkanların, sadece mazlum halk olmadığı, birtakım odakların, güç kazanmak ve çirkin muhalefet yapmak istemesi ile kandırılmış halk olduğu bilinmelidir.
Onu yapma, bunu yapma, demek, dışarıdan satın al, böyle geldin böyle gideceksin demektir.
 
Tarihimizi az çok herkes bilir. Ülkemizin hangi sebeplerden dolayı geride olduğu, hatırlarsanız Osmanlı zamanında en basitinden matbaayı yasaklayıp halkı eğitim öğretim konularında mahrum bırakmışlar. taki 100 yıl sonra akıllarına gelmiş ondan sonra başlamışız matbayı kullanmayı. Bir şeyin kötü olması için o kötü şeyinde başkaları tarafından kullanılmaması uygulanmaması gerekir. Artık elektriği ucuz kullanmak istiyorsak, daha fazla istihdam istiyorsak, teknolojimizn daha da gelişmesini istiyorsak vede dışa ağımlı olmak istemiyorsak nükleer santral kullanmak kaçınılmaz dır. Yukarıda arkadaşlarında bahsettiği gibi birçok ülkenin kullandığı ve enerji ihtiyacını büyük kısmını karşıladığı bir sistemi biz niye kullanmayalım. Onu istemiyoruz bunu istemiyoruz peki ne istiyoruz, rüzgar enerjisi yada güneş enerjisini kaçtane şehrimiz verimli tarlalları yerine o devasa panelleri mi yoksa rüzgar tribünlerinimi koyacaksınız? Tabiki bende katılıyorum nükleer santralin zararlı olduğuna ama bir işi sağlam yaparsan riskide o kadar az olur...Saygılar
 
Nerede okuduğumu tam hatırlayamıyorum ama kısa süre önce okumuştum: G.Kore'nin milli geliri 70'li yıllarda bizden daha az imiş. Ne zaman ki ülkede nükleer santraller yapılmaya başlanmış, ülkede bir atılım başlamış ve milli gelirde bizi geçmişler. Dikkatimi çeken başka konu da dünya üzerindeki 450-500 santralden sadece 1 tanesinin müslüman bir ülkede(Pakistan) bulunması. İlginç değil mi?
 
bizim ülkemizde daha güneş enerjisini kullanılamıyor sapasağlam. Santral ile kim uğraşsın askıda kalacak hepsi. İran dünyayı tehtid ediyor amerika desen aynen öyle. daha biz kurulsun mu kurulmasın mı tartışmasıyapıyorz
 
nükleer enerji=ölüm hala kurulsun diyen Japonya'ya gitsin Chernobil'e gitsin geri dönmesin...
 
tamam her teknolojinin insana ve doğaya mutlaka bir zararı var ama ozararından fazla faydası var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,942
Mesajlar
921,864
Kullanıcılar
451,123
Son üye
Eldost

Yeni konular

Geri
Üst