Elektrik üretildiği anda tüketilen bir enerjidir. Üretim yapılan bir yere sayaç takılsa, sonra tüketim yapılan bir yere sayaç takılsa ve bu sayaçlar aynı anda okunsa ne kadar üretilmiş, ne kadar tüketilmiş, ne kadar kayıp olmuş belirlenebilecektir. Benim kafamı kurcalayan şey ise şudur.
1-Mevcut sayaç sistemimizde, okumalar aynı gün ve saatte gerçekleşmemektedir. Örneğin İstanbul gibi bir şehirde tüm abonelerin sayaç değerlerinin bırakın aynı anda okunmasını aynı günde bile okunması mümkün değil gibi görünüyor.
2-Faturalandırılan ölçümlerde yine pek çok okuma hataları yapılıyor.
3-Cadde aydınlatmalarına bağlanan sayaçlar arızalandığı gibi yine bunların okunma zamanları bir birinden farklılık arz ediyor.
4-TEİAŞ'ın sayaç okuma anı ile TEDAŞ'ın sayaç okuma anları aynı değil.
Bu durumları düşündüğümde TEDAŞ'ın vermiş olduğu kayıp kaçak oranlarının afaki olduğunu düşünüyorum. Yanılıyor muyum?
Bu oranların nasıl tespit edil(ebil)diğini bilen anlatır mı?
saygılar...
1-Mevcut sayaç sistemimizde, okumalar aynı gün ve saatte gerçekleşmemektedir. Örneğin İstanbul gibi bir şehirde tüm abonelerin sayaç değerlerinin bırakın aynı anda okunmasını aynı günde bile okunması mümkün değil gibi görünüyor.
2-Faturalandırılan ölçümlerde yine pek çok okuma hataları yapılıyor.
3-Cadde aydınlatmalarına bağlanan sayaçlar arızalandığı gibi yine bunların okunma zamanları bir birinden farklılık arz ediyor.
4-TEİAŞ'ın sayaç okuma anı ile TEDAŞ'ın sayaç okuma anları aynı değil.
Bu durumları düşündüğümde TEDAŞ'ın vermiş olduğu kayıp kaçak oranlarının afaki olduğunu düşünüyorum. Yanılıyor muyum?
Bu oranların nasıl tespit edil(ebil)diğini bilen anlatır mı?
saygılar...