ÜLKENİN ELEKTRİK KESİNTİSİ (YÜZKARASI)

mesle gercekligi degil. mesele ilk anda yapilacak yatirimin buyuklugu. bahsettigim kaynaklar sana bireon kaza dirmaz. ama duzgun kuruldugunda bozulma krani cok daha az. misal hesler..50 yil maks omurlu. sonrasinda hesler tasinan toprakla tikanir.
termoelektrik santraller ise cevreye muthis zarar veriyor.
nukleer santral kuracaksin. bunun yakiti bizde vcar zaten. ama isleyecek tesisismiz yok!
bunu isledik elde edilen atik yuzunden her ulke gibi rusyaya mahkum olacagiz.
ama ruzgar ve gunes panelleri ozellikle ruzgar icin turkiyede potansiyel var ancak turkiyede bu is yalan kabul edildigi icin ilgilenilmiyor.

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Almanya'da_rüzgâr_gücü
burda link var %6 dan bahsetmis ama knu eski. yanlis yzzilmis da olabilir ama madem bu kadar yalan 90 bin kisiye nasil istihdam saglasin.
sen yeter ki ugras bir seyler cikar.

5 mw lik ruzgar turbinlerinden bahsediliyor sanirjm 1 mw dan biraz yuksek:)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
üretimde düşüş ya da talepteki artış frekans düşüklüğüne neden olabilir
siber saldırıda olabilme ihtimali yüksektir diye düşünüyorum devir teknoloji devri.
buna hıcbır yetkilininde acıklayıcı ve tatmın edıcı cevap verenenesı yonetimin ayıbıdır
 
Ben bir mühendis olarak siber saldırı ihtimalini düşük görüyorum. Nedeni ise TEİAŞ trafo merkezlerinde hala eski tip mekanik rölelerin bolca olması. Neden büyük ihtimal işletme hatasındandır. TEİAŞ'da röle konusunda uzman personel sayısı büyük ihtimal az veya olsa bile yetkilendirilmemiş gibi görünüyor. Frekans ve gerilim düşük rölelerinin bakımları ve peryodik testleri yapılıyor mu? Elektrik üretim santrallarının devre dışı kalmasıyla büyük bir ihtimal frekans ve gerilim düştü. Frekans ve gerilim düşük rölelerinin devreye gecikmesiz olarak anında girmesi gerekirken girmedi. Sistem çöktü. Bu tür durumlarda fazla komplocu olmamak gerektiğini düşünüyorum.
 
siber saldırı olma ihtimali zaten olmaz. internet ile haşır neşir olan yeni nesil uydurmuştur bunu
 
arkadaşlar mevzu elektrik ihtiyacının karşılanamaması değil, mevcut enerjiyi yönetememekten kaynaklanıyor. talep edilen güçten 2 katı güce sahip olsanız dahi santralleri yönetemediğinizde bu durumlar kaçınılmaz olur. Kontrolsüz güç güç değildir güzel bir söz.
 
Biryerde okudum heryerde elektrik yok iken van da varmış.Orayada iran veriyormuş enerjiyi doğrusunu bilen yada van da yaşayan arkadaşlarımız cevaplayabilirmi.

Van'ın Başkale ilçesinde 380 KV Başkale Trafo Merkezi var. Buraya İran Khoy'dan 400KV hat geliyor. Van ve Hakkari bölgeleri bu trafo merkezinden çıkan hatlardan besleniyor. Bundan dolayı Van ve Hakkari illerinde kesinti olmadı. Ben Hakkari'deyim, geceleri hep elektriği keserlerdi burada ama bu 31 Mart kesintisinden dolayı belki, geceleri kesmediler bir daha.
 
Ben şimdi evden işe yola çıktım elektrik yine kesildi.Bölgesel mi yoksa genel mi bilmiyorum
 
Sn. C.berkan,şu anda bulunduğunuz bölge itibari ile Kocaeli ilindesiniz,aklımda kalan şekliyle yanılmıyorsam.Kayseri'de sabahtan beri bir kesinti olmadı henüz.Olursa tadımız tuzumuz yine kaçacaktır demektir, yine salı günkü gibi.İnşallah bu şansımız dönmez diyelim.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
inşaallah kocaeli körfezde elektrik kesildi sabah şuan kocaeli gebze tarafındayım burada var!sanırım bölgesel kesinti :)
 
elentruk kesiomesinin en buyik etkisini ben yasadim. dun sabah kesilmis, sonra yeniden gelince olan.
ben muzik manyagiyim zaten temiz ses alabilme tutkusu beni elektronige itti. bu nedenle tenekeden bile ses alabilecek kapasiteye geldim:) iste gece takarim amfiyi sabaha kadar calisir, bu nedenle komponentlerim cok ariza yapar. 24 saat acik, 12 saat tam guc:) ne ise iste dvd de kisik sese ayarli idi, hangi akla hizmetse pottan degil dijitalden kismistim dvd kendini resetleyince bass bir vurdu ben cizgi filmdeki kedi gibi duvara:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,286
Mesajlar
916,445
Kullanıcılar
450,117
Son üye
3ZİNED_

Yeni konular

Geri
Üst