1 bar basınç için kaç kw motor?

Yanlışın var arkadaşım elimde 5ten fazla üçgen 220V/ yıldız 380V motor var üçgen şekilde 380Vla yıllardır çatır çatır çalışıyorlar....

pardon siz elektrikçimisiniz :confused:
eğer elektrikçiyseniz biraz kitap karıştırmanızı tavsiye ederim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu akşam bir tane kompresör bağlamam istendi.motor değerlerine baktım motor 0,75 kw 220 üçgen 380 yıldız yazıyor.bu motor kompresöre küçük gelir dedim.daha önce yanan motor aylarca çalışmış 1,1 kw.
0,75 kw motoru yıldız bağladım motor bayıldı.bende motoru istemeye istemeye üçgen bağladım.neyse motordan duman çıktı.
(daha önce bir kompresörde daha başıma geldi)ama motor daha hem hacim olarak hemde kw olarak daha büyüktü.kompresörün orjinal motoruydu o bağladığım motor.bağlantı şemasında 220 üçgen 380 yıldız yazıyordu fakat motor üçgen bağlanmış ve çalışıyordu.bu nedenle motoru bende 380 de üçgen bağladım.gerçi öbür bağlantıda motor bayılıyordu.yıldızda bağlasam yanacaktı.
benim merak ettiğim 1 bar basınç için kaç kw motor gerekli?bu kompresör için 6 bar dediler bana 6 bar basınç için kaç kw motor bağlamam gerekli.bunu internette aradım ama bulamadım.bilen var mı?
motor üçgen bağlandığı için mi yoksa kompresöre küçük geldiği için mi yandı?çünkü daha önce 220 üçgen 380 yıldız bağlantı şemalı bir motorun üçgen 380 le bağlanıp çalıştığını gördüm.hatta etiketine bakıp motoru yıldız bağladım ama 4 bardan sonra motor bayıldı.kapatıp üçgen bağladım.8 bar'a kadar çıktı motorda hiçbir problem olmadı!

arkadaşım kaç litre hacimde 1 bar basıncı ne kadar zamanda istiyorsun akışkanın debisi ne olacak vs.. sorduğun soru eksik atıyorum 1 cc hacimde 1 sn de istersen belki 10 watlık motorda yeter ama 10000 cc de bu şartları sağlamayacaktır belkide 10 saat sonrasında sağlayacaktır soruda detaylar önemli ayrıca üçgen 220 motor asla 380 çalışmaz üçgen olarak kısa sürede yanar normal şartlarda belki hız kontrollü sistemlerde olabilir parametreleri ayarlandığında
 
Pardon bende birşey soracağım 1400 devir 2lt/dk lik bir pompayı 60barda çalıştırmak için 12v DC sürekli çalışan 2800 yada 3000 devir/saatlik bir motor kaç wattlık olmalı? pompa ve motor arası kayış-kasnak grubuyla bağlı olacak. teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,311
Mesajlar
916,602
Kullanıcılar
450,148
Son üye
AİŞTAR

Yeni konular

Geri
Üst