2014 mezunu elektrik elektronik mühendisi bayan

Katılım
21 Ağu 2013
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
32
Herkese iyi akşamlar;

Benimde sorunum birçok yeni mezun arkadaşımla aynı sanırım. 2014 Erciyes üniversitesi mezunuyum. Yaklaşık 4 aydır yani haziranda mezun olduğumdan beri iş arıyorum.İnanın ki dinleniyim tatil yapıyım düşüncem bile olmadı direk çalışma isteğiyle hevesiyle iş aramaya başladım. Ne yazık ki hiç sonuç alamadım iş bulma sitelerinden. Bazı dönüşler oldu ama sonuçlarını bilmiyorum bile.Ankara tabiki çok rekabetçi acaba üniversitem mi beğenilmiyor ya da yeni mezun olduğum için mi bayan olduğum için mi? Dünya kadar soru var aklımda ve gerçekten depresyonun eşiğindeyim. Bir de bayan olduğum için sanırım satış için teklif geliyor. Oysa ben 4 yıldır emek veriyorum okulumu yüksek dereceyle bitirdim bunca emeğimi birşey öğrenmeden heba etmek istemiyorum. Benim için önemli olan öğrenmek kendimi geliştirmek mühendisliğin zevkine varabilmek ve en önemlisi İŞİ ÖĞRENEBİLMEK... Çok fazla başvuru yaptım son olarak birde belki burdan sesimi duyurmak için uğraşıyım dedim. Sizler büyüklerim olarak belki yardımcı olursunuz. Elektronik, enerji sektörlerini istiyorum. Ama dediğim gibi tecrübem yok nerde ne yapılıyor bilemiyorum. Tabiki 2 tane stajımı hakkını vererek yaptım.Yardımcı olabilcek kişilere cvmi gönderebilirim. Ankarada yaşıyorum. Umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir. Teşekkürler
 
Bende 2014 mezunuyum ne yazıkki ki özel sektör.çok.zor gaziantep sanayi şehri olmasına rağmen birçok konuyu sorun yapıyorlar askerlik.tecrübe erkekler torpil referans olmadan görüşme bile yapılmıyor yaşadınız mağduriyeti bizlerde de paylaşıyoruz allah yardımcımız olsun
 
bir arkadaşım trabzonda otomasyon işleri yapan bir arkadaşı olduğunu ve yetişmiş eleman arıyordu. karadeniz bölgesinde çalışma durumunuz varsa görüştüreyim.
 
Her iş'in başı birde sonu zordur. Elektrikte de bu böyledir bir motorun nominal devrine ulaşana kadar geçen süreçte sancılıdır, atalet ve yük momentini yenmesi gerekir. İşin sonuda zordur yıllarca emek verirsin sayısız tecrübeler birikimler edinirsin sonra geldiğin noktaya bakarsın, yapmak isteyip yapamadıklarına yanarsın ancak filmin sonudur tren kaçmıştır.
18 yıllık Mühendis bir abin olarak sana tavsiyem kendini sürekli geliştir, işin başında karşına çıkacak bir çok zorluğa karşı dirençli ve azimli ol. Sabırlı ve azimli olursan hedefine mutlaka ulaşırsın. Allah yardımcın olsun.
Anlatmayacaktım ama size örnek olsun diye bahsedeceğim;
500daire tünel kalıp projesi olan ilk işimde boşboru atımı için 1 usta 2'de işten hiç anlamayan çırağım vardı. Gün aşırı bir kat betonu 2 daire betonu dökülüyordu. Şantiye şefine rica etmeme rağmen adam almadığı için çalışanlara acıdığım için ayağımda çizme üzerimde yağmurluk ustayla birlikte boru atıp buat ve kasa bağladım. Bu arada koskoca şantiye birsürü arıza çıkıyor bu arızalara kim bakacak dedim şef'e tabiiki sen dedi ! Kule vinç operatörleri amelemisin mühendis misin diye dalga geçiyordu, yılmadım hayatımın ilerleyen senelerinde de farklı bir çok zorluklara göğüs gerdim sabrettim. Şimdi halime çok şükür diyorum...
 
Son düzenleme:
Teşşekkür ederim hepinize. Ben ne yapacağımı gerçekten şaşırdım. Önceden okula önem ver derslerine önem ver ganonu yüksek tut dediler ama anladım ki bu hiç birşeye yaramıyormuş.Yüksek lisans yapıyım diyorum yok yani bir moral umut yok ki ydsye hazrlanmak için.Belki garip gelebilir bu durumum sıkıntım bayan çok takmaz nolucak sanki diye düşünülüyor ama benim için bu durum geçerli değil.Peki sizler tecrübeli abiler olarak bana ne önerirsiniz hangi programları öğrenmem gerek? İnternetten kendi çabamla neleri öğrenebilirim. Yoksa elektriğe mi yönelmeliyim? Mesela bize autocad ögretilmedi işe girsem yapamam hesap falan. Elektrik derslerimiz oldu öğrendik ama plan falan çizmedik. bir yandan da elektroniği seviyorum. Önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
 
bir arkadaşım trabzonda otomasyon işleri yapan bir arkadaşı olduğunu ve yetişmiş eleman arıyordu. karadeniz bölgesinde çalışma durumunuz varsa görüştüreyim.

çok teşekkür ederim ama ankaradan bakıyorum. Zaten yetişmiş de değilim bildiğiniz yeni mezun sudan çıkmış balığım :)
 
Bence ilk hedefin büyük firmalar olmamalı. Tabiri caizse köşe başı firmalarla görüşmelisin. Ayrıca ücreti de dert etmemelisin, kendini kanıtlayınca istediğin konuma geldiğini göreceksin.
 
Bence ilk hedefin büyük firmalar olmamalı. Tabiri caizse köşe başı firmalarla görüşmelisin. Ayrıca ücreti de dert etmemelisin, kendini kanıtlayınca istediğin konuma geldiğini göreceksin.

bende aynen sizin gibi düşünüyrm büyük firmaları tabiri caizse hayal bile etmiorm zaten. Maaş bile belirtmiyorum ama hala ne arayan var ne soran. Sanırım odtü hacettepe vb mezunlardan bana sıra gelmeyecek ankarada..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst