40X40X12 cm, Sabit Köprülü CNC Yapımı

Özürdilerim bana nerde yardımcı olurlar
 
Bugün vidalı milleri işlettim. İşlenecek kısımlarını işlenmeden önce kızarana kadar ısıttım. Ondan sonra işlettim. Isıttığım yerleri su verme işlemi uygulayabilir miyim? Gerek var mı?
8PDdzW.jpg
DB4dDm.jpg
YqrN6E.jpg
Bu milllerin tornalanmış kısmı cok değil mi bana biraz fazla gibi geldi...

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
@asenyurt @rocco216

Suyla yıkadım, öylece bırakmıştım bir şey olmaz düşüncesiyle. Hafif paslanmalar oluşmuş. WD40'la sildim geçti. Umarım sıkıntı olmaz ileride. Mesajınızı keşke biraz daha erken görseydim. :)

Tornalanmış kısımların uzun olmasının nedeni, sigmaların içinden geçecekleri için. Vidalı milin motor tarafını sigmanın bir tarafından 12 mm, diğer tarafından 10 mm ufl serisi rulman ile yataklayacağım. Vidalı milin diğer tarafını ise sigmanın bir tarafından 12 mm ufl serisi rulman ile, sigmanın diğer tarafından da büte ile yataklayacağım.
 
Son düzenleme:
@asenyurt @rocco216

Suyla yıkadım, öylece bıraktım. Hafif paslanmalar oluşmuş. WD40'la sildim geçti. Umarım sıkıntı olmaz ileride.

Tornalanmış kısımların uzun olmasının nedeni, sigmaların içinden geçeceği için.
Hayırlısı olsun...
Wd 40 kullanmamaya çalış özelikle ray araba somun ve vidada..wd 40 bir sökücü ve yağlandı diyerek biraktığında parçalar arasında kaymayı engelliyor..

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
oto tamircileri mazotla yıkar bobinajcılar benzin,selülozik tiner kullanıyor elektronikçiler yağsız kontak yada selülozik tiner kullanır parça temizliğinde bu demir parçaları sudan uzak tutun gazyağından da oda paslandııyor...
sentetik tiner gazyağına benziyor onu önermem.
 
Hidrolik, şanzıman,motor, gres, kızak, 2-5-10-90 numara ne olduğu önemli değil (bitkisel hariç) yağ olsun yeter. Ama öyle arap-petrol ilişkisinde değil inceden yağlayın, yağlı sürerken direkt elinizi değilde minik bir parça bez-üstübü vs, kullanın, parçanıza elinizi değdirmemeye çalışın.
 
Şahin Rulman'da 2 çeşit SFU1605 somun var. Biri 15$, diğeri 30$. 15$'lık olandan kullanan var mı?
 
Şahin Rulman'da 2 çeşit SFU1605 somun var. Biri 15$, diğeri 30$. 15$'lık olandan kullanan var mı?

vidalı mil hangi markaysa, somunda o marka olmalı.. 15 doları, 30 doar bir anlam ifade etmiyor. 1605 somun, başka 1605'lik vidalı mile uymayabiliyor. ki uymuyorda zaten. neyse, böyle bir olayda var. ama arasındaki farkı bilmiyorum muhtemelen, boşluk değerleri ile alakalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,140
Kullanıcılar
450,262
Son üye
EminFurkan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst