Asenkron motor senkron çalıştırma

Katılım
22 Mar 2023
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
İyi günler elimde 2 adet asenkron motor var. Bu iki motor karşılıklı bir şekilde ayrı tablalara bağlı bu iki tabla arası mesafe 14 metre tabla arasına bu uzunlukta bir şase bağlanacaktır. Bu şaseyi motorlar döndürecektir. Bu motorların senkron çalışması gerekmektedir. duruş ve kalkış süreleri aynı olmak zorundadır. Bunun için tek bir sürücü ile bu motorları çalıştırabilir miyim. Sağlıklı olur mu. Yük dengesizliğinden kaynaklı bir problem çıkabilir mi.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
motorlar eşdeğer ise ve şase sağlamsa problem olmaz bence motorlara girmeden önce termik şalter koymayı unutmayın motorun biri devreden çıktığında neler olacağını hesap edin ama elbet birgün o olay gerçekleşecektir, 2 termik şalterin kapalılarından geçerek stobu tamamlarsınız biri çıktığında serbest duruşta duracak şekilde ayarlanabilir
 
Motorların millerine veya daha dogrusu cevirdikleri/döndürdükleri mil, band vs ye encodr baglatıp, PLC üzerinden sürücüye baglanarak, senkron kontrolu yapılabilir. Çok hassas değilse, yıne iki sürücüden birbirlerine , hız bilgsi aktarılabilir. Son, versıyon bazı sürücüler PLC kontrolu, encodr kontrolü yapabiliyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,307
Mesajlar
916,564
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst