Aydınlatma ve Havalandırma Sistemi

Katılım
9 Mar 2010
Mesajlar
34
Puanları
1
Tünel aydınlatması ve bu tünel için basit bir havalandırma sistemi kurulacak. Bu sistemin enerjisi OG hattından trafo üzerine oradan da AG panosu üzerinden olacak. Bu AG panosu tünel aydınlatması ve bu havalandırma fanlarını besleyecek. Benim öğrenmek istediğim bu sistemi besleyecek AG panosunda neler olmalı yani AG panosu tek hat şeması için bana yardım edebilir misiniz? Tünelde ne tip aydınlatma armatürü kullanmalıyım? Ayrıca bu tip bir iş yapan varsa proje olarak bana yardımcı olursa sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba. Tünel tek tüp mü yoksa iki tüp mü?..Benim görüşüm AG panonuzda sadece ana şalterler olsun...Aydınlatmanızın da, Jet fanınızın da kendi panosu olsun...Sanırım sizin ki sadece geçici aydınlatma..Etanj flüerasan öneririm...3 fazle dengeli besleme yapın..Tünel iki tüplü ise ve tüplerin ikisi de her iki taraftan delikli ise, ring yapın derim..
Ve en önemlisi her 100 veya 200 metrede bir, 220/380Volt Dağıtım panosu monte edin ki ilerde kaynak vs gibi işler için elektrik ihtiyacını karşılayabilin. Aksi halde tünel içindeki elk/inş montaj işleri için sonradan tekrar yüzlerce metre kablo çekersiniz..
 
tünel tek taraflıdır ve uzun bir tünel değil. aydınlatma için panoda sadece şalterler olur. ancak fanlar için panoda neler olmalı o kısımda sıkıntılar var? bu konuda yardımcı olur musunuz?
 
Kullanacağınız fan motorunun etiket bilgileri ve fanı hangi zaman periyotlarında çalıştıracağınızın bilgisi lazım.
 
Aydınlatmaları tavanda değil de kenarlarda kullanın madem proje aşamasında,tavanda olunca çok göz alıyor.sodyum buharlı aydınlatma kullanıyorlar,metal halide olursa upsden beslenmesi gerekiyor elektrik kesilince 20dk da tekrar açılmıyor.
 
Aydınlatma için bi tane ana sigorta(Toplam güce uygun seçilmeli, mesela 50 tane 2x20W... I=P/V 2000/220=9A , 10A bir sigorta işinizi görür) zig-zag sigorta ve bir tane kontaktör yeterli olur. Tünelin giriş ve çıkışına ve ara ara tünelde çıkış noktaları varsa buralara yaylı buton veya anahtar koyun. Yoksa pano üzerinde bir yaylı buton işinizi görür. Sayın Hiçbirşey adlı ustamızın söylediği gibi tünellere belli aralıklarla priz koyun ve dengeli besleme yapın.Panonun yanına bir grup priz koyabilirsiniz. Fanların teknik detaylarına ihtiyacımız var. Bu tünelde havalandırma ihtiyacı duyduğunuza göre büyük ihtimal 3 fazlıdır,fanlar için bir ana sigorta(fan motorlarının toplam gücüne göre) fanların her biri için bir kontaktör (fanların gücüne bağlı olarak)yine fanların ve her biri için 0-1 anahtar veya start stop butonları kullanmalısınız. Daha net konuşabilmemiz için tünelin teknik detaylarına ihtiyacımız var. Uzunluk, genişlik, yükseklik. Tünelde yanıcı gaz bulunuyormu, yada ne tür bi amaçla yapılmış tünel vs vs.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst