Bana bir akıl verin.

Bide işe şu açıdan bakmak lazım seyyar elektrikçilik yaparak dükkanı olan ve yaptığı işe fatura keserek vergi veren diğer elektrikçiler gibi siz gelir vergisi vermeden kazanç sağlamış olmuyor musunuz ?
 
sayın morbeyaz durumunuza üzüldüm gerçekten bi insanın emeğinin karşılığını alamamasının ne demek olduğunu iyi bilenlerdenim bende.ama bencede elinizde bi senet vs bişey olmadığı için azda bi biktar para için dava falan açmak yanlış olur bunun dava masrafı avukat parası derken bu size tahminimce 3-5 bin liraya patlar..bencede bayro0 arkadaşımızın dediği en güzeli siz bi msj atın yada arayın paranız olduğunda ödeyin bizim evimizdede çorba kaynıyo diye,yada paranız ne zaman olur gelip ozaman alayım diye bi sorun.başkada yapabileceğiniz bişey yok bence.hakkınızı yersede hiç üzülmeyin mevlana demişki " hak yenir ama hazmedilemez..."
 
Bide işe şu açıdan bakmak lazım seyyar elektrikçilik yaparak dükkanı olan ve yaptığı işe fatura keserek vergi veren diğer elektrikçiler gibi siz gelir vergisi vermeden kazanç sağlamış olmuyor musunuz ?


Sayın fthnl

Basit usulde vergilendirme durumu var. Gelir İdaresi Başkanlığı Sitesinde de bu yazıyor. Lütfen okuyun.

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1050

Ayrıca, ben bu zamana kadar tanıdığım elektrik firmalarının, müşteri talep etmesede lütfen buyrun faturanızı diyeni görmedim. 30 senedir traş olurum. Bir tane berberin fiş kestiğini görmedim. O yazar kasanın üstünde hep havlu olur. Mikrofon tutsan herkes namuslu, vergisini ödeyen bir vatandaş oluyor. Bence herkes karşısındakini eleştirmeden önce aynaya bakmalı.
 
Alinterı bence ödenmeli konudaki hanımefendı ödememek için bahane yapmış bu gibi konularda fatura kesilmesı önemlı bende benzer olaylar oluyor birtane değil birkaç kez geldı başima bir beledıye mahkemelik oldum şahis lar zaten ilk duşunduklerı yöntem 1000 tl lik iş yaptırırsa bir kismina mutlaka iş koyar bende çozumu faturada buldum faturasiz iş yapmıyorum şahıslar yıne aynı yontemı uyguluyorlar avukatım benden fazla para kazanmaya başladı biktım ensonunda işi bıraktım kimse yanlış anlamasın insanlıkta durustluk yok paranoyak oldum her muşterımı aynı kategorıye koyuyorum ya onlar gıbı olacaktım yada işi bırakacaktım işi bırakmak mantıklı geldı emeklı maaşımla kavrulup gıdıyorum:)
 
Ben şunu anladım ki bu millete iyilik yaramıyor. Talep işi almak istiyoruz. fiyat veriyoruz. Müşteri gidiyor bizden yüzde 25 fazla fiyat çekene işi veriyor. O kişi de parayı alıp ortadan kayboluyor. Sonra bir de gelip bize diyor ki bu adamı bana bulun. Biz adamın evraklarını hazırlayıp evinden alarak Elektrik Kurumuna götürüyor ve imza attırıp sayacını beraber işletiyoruz. Direkten bağlantı için bom aracı sağlıyoruz. Adam yine de gidiyor sahtekarın peşinden koşuyor. İlginç bir millet bu Türk milleti.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst