bar led ile termometre yapımı

adlyldrm42

Üye
Katılım
14 Şub 2014
Mesajlar
30
Puanları
1
iyi akşamlar herkese termometremizi proteusta çizdik fakat diyotları kaç volt alacağımızı ve 9v adaptörün kaç amper olacağını söylemiyor daha doğrusu video fransızca :eek: yardım edebilecek var mı zener diyotları 2'şer tane 3.9v ve 9.1v aldım adaptörü ise 9v 2A aldım video budur [video=youtube;S0q6I27nWM4]http://www.youtube.com/watch?v=S0q6I27nWM4[/video]
 
diyotlar 1N4148 miş geriye şu adaptör sıkıntısı kaldı ayrıca bakmak isteyene isis çizimini gönderebilirim teşekkürler
 
Bu devrede güç çekecek bir parça yok. Nihayetinde led yakıp söndürecek. 9 volt 2 amperlik bir adaptör uygun ve fazladır. sorun çıkarmaz.
 
Teşekkürler
 
Önemli değil. Bu arada konyalımısın pazartesi konyada işlerim var sabah yola çıkacağım. Merkezde bir otele ve metro avm ye gideceğim.

kolay gelsin.
 
evet konyalıyım selçuk üni de okuyorum hocam olmazsa bi buluşma ayarlayalım ben bu devrenin ares işinden çıkamadım :D
 
Dostum devre basit bir devre ama seni başka bir devreye yönlendirsem nasıl olur. üstteki devre ile ancak sadece 10 derece farkını ölçebilirsin. Aşağıda vereceğim devre ile 30 derece farkını ölçebilirsin. Tüm bilgiler var. pcb si şeması nasıl kalibre edileceği türkçe açıklaması dahil. pcb yi lazer yazıcından çıktı alıp ütü yöntemi ile plakete basıp hızlı bir şekilde yapabilirsin. senin devrenin 3 katı gibi bişey. bence incele.

dogru_cizim.jpg


Eğer yok bu devreyi yapmıcam benim gösterdiğimi yapacağım dersen uygun bir zamanda oturup o devrenin pcb sini hazırlamak lazım. kolay gelsin.

Kendimiz Yapalım

https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/5-pdf.83911/

Not dediğim gibi iş için geldiğim için gündüz pek vaktim olmayacak. 1 gece konaklamayı planlıyorum ama durum ne getirir bilemiyorum akşam görüşebiliriz ama üniversite nerede nasıl ulaşırız birbirimize konuşmak lazım. Konya Özkaymak otelini biliyormusun okulunuza yakınmı?
 

Ekli dosyalar

  • 5.pdf
    251.7 KB · Görüntüleme: 0
hocam karar verdim gönderdiğiniz projeyi yapacam baskı devresinde adamın ismi yazıyo onu nasıl halledecem bilmiyorum ama :D özkaymak otel uzak kalıyo üniversiteye ben otogarın orda oturuyorum otobüsle geleceksiniz herhalde :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,338
Mesajlar
916,816
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst