Bu koşulları sağlayan devrelere ihtiyacım var

abt

Üye
Katılım
8 Ocak 2008
Mesajlar
23
Puanları
1
Herkeze merhaba,ihtiyacım olan devrenin koşulları aşağıdaki gibi yardımcı olabilirmisiniz?
ilk gelen +12v dc sinyalinden yaklaşık 3sn sonra tekrar sinyal gelirse en az 5saniye boyunca bir röleyi çekili tutmalı ve pic vs gibi programlanabilir komponentler kullanılmamalı.

özetle; ilk gelen +12vdc sinyalinden sonraki ilk 3-4sn içerisinde aynı hattan ikinci bir +12vdc sinyali gelirse 2.bir devre çalışacak bu devre ise en az 5 saniye boyunca rölenin çekili kalması için röleye güç sağlayacak ve işlemler bitecek


yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar yardımcı olan olamayan herkeze şimdiden teşekkürler:)
 
yaptıgınız ön çalışma yokmu projeyi bize yaptırıp ben yaptımmı diyeceksiniz
bu arada 555 ile yapıla bilirsiniz
 
proje kendi ihtiyaçlarım için lazım kimseye hava falan atmak için istemiyorum tek eksiğim ilk kısmı şuan.3-4 sn arayla ard arda gelen 2 sinyale göre 2.bir devreyi tetiklemem gerekiyor
 
programsız zor gibi geliyor. hani ilk akımla beraber bir röle tutma olsa tamam da ardı ardına iki sinyalden ikincisi ile iletişime geçmenin yolunu bilmiyorum ben.
 
4017 kullan Q cikislarini bir atla bir kullan istedigin yerden de reset e bagla dönsun dursun 12v gelir tepki yok 12v gelir role ceker...valla benim aklima gelen bu uygulayip denemek lazim
 
2 adet 555 bir adet 4017 ile olur.

birinci 555 3 saniyelik trigger modunda çalışacak. butona basılınca ikinci 555 in çıkışını aktif tutacak. bu 3 saniye boyunca 2. 555 den gelen sinyaller 4017 için clock pulse üretecek. gunes038 arkadaşın dediği gibi birer atlayarak bağlanırsa istenilen sayı sonunda resete bağlanır ve işlem başa döner.

yinede bunun bir ödev olduğunu söylemekten çekinmeyin. bariz bir ödev bu programlanan ekipman istenmediğine göre. kimse kendi ihtiyacı için bukadar zahmete girmez çünkü.
 
Ödev falan değil kendi amaçlarım için kullanacağım programlama ile istemememin sebebi masrafları kısmak diğer türlü olsa anında hallederdim destekleriniz için teşekkürler. Hatta söyle anlatıyım söyliyim devreyi aracımda kullanıcam +12vdc ile gelen kapı kilit sinyaline göre bazı işlemler yapmak istiyorum
 
daha iyi yardım alabilmek için ben size söyle anlatıyım;hobi olarak elektronikle ilgileniyorum hazır devreler falan, benim şuanki amacım otomobilimin kapı kilitleme sinyalini kullanarak(+12v veriyor) 4-5 saniye içerisinde kilitleme tuşuna tekar basarsam en azla 5 6 saniye boyunca bir röleyi çekili tutmak ve role çıkışları ile aracın beynine lojik 1 sinyali yollamak ki bu kısım zaten en kolayı.Sizlerden tek arzum 3-4 saniye arayla gelen 2 sinyali yakalamak 2.sinyalden sonra 5 6 saniye boyunca çekili kalacak ve kapanak olan role tetik devresi tasarımı kendim isis ile denemeler yapıyorum hala başarılı bir sonuca ulaşamadım.
 
zaten en ucuz şekli programlanabilir şekilde oluyor. pic12f675 1tl. 4017 ve 555 ler ile daha karmaşık ve daha fiyatlı olur.
 
Söyle bir soruyla geliyim pic programlamak için bilgisayara nasıl bağlayacağım biraz baktım program atmaya 30 40 lira istiyorlar 60 lirada programlama kartı satıyorlar.bilgisayara nasıl bağlamalıyım?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,390
Mesajlar
917,192
Kullanıcılar
450,275
Son üye
mustafa0638

Yeni konular

Geri
Üst