Dalgıç pompa + akü + panel bilgi talebi

@rsimsek solar dalgıç pompayı da bu regülatörden sonra bağlasak ne olur, çalışır mı? bunu şunun için soruyorum ben solar dalgıç pompayı istediğim saat çalıştırmak istiyorum onun için akıllı bir priz koyup ondan aç kapa yapmak istiyorum.

1715080412744.png
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
DC12V akıllı priz bilmiyorum. Varsa olur. Aksi halde ilin içine inverter girer, o da akü kapasitesinden yer. Solar şarj kontrol cihazı çıkışları belli bir akımdan fazla çekilemez. Pompa 12A akım çekiyor, kaldırmaz.
 
Jel akü için denemedim ama mantiken sorun olur. Çünkü solar şarj cihazı akü dolunca, ayarlanan gerilime ulaşınca şarjı kesiyor. Dolaysıyla 18-20 volt panel gerilimi cihazın çıkışına yansıyor. Bildiğim kadarıyla solar şarj cihazları gerilimi regüle etmiyor. Regüle edenler varsa da bilmiyorum. O sebeple ben 6A'lık bir dc-dc voltaj ayarlayıcı (düşürücü-yükseltici) modül kullanıyorum. 12 volt'un altına düşünce de yükseltsin. Kablolamadan dolayı bir miktar voltaj düşüyor zaten.

Böyle bir modül iş görür.

LTC3780 DC-DC Yükseltici ve Düşürücü Voltaj Regülatörü Kartı - 10A

@rsimsek bir sorum olacak regülatöre kamerayı bağlarken kameranın adaptörü üzerinde mi bağlayacağız yoksa direk soket üzerinden mi bağlayacağız.

regülatörün çıkışına bir priz takarak kameranın adaptörünü ona mı takacağız.

LTC3780 DC-DC Yükseltici ve Düşürücü Voltaj Regülatörü Kartı - 10A


1715243338578.png
 
Hayır, kendi adaptörü söz konusu olunca AC220V ihtiyacı olur. Siz solar şarj kontrol cihazı çıkışını adaptörden geçireceksiniz. 12 volt üzerine ayarlanırsa kablolama ve yükten dolayı 12 volt altına düşmemiş olur.
 
Hayır, kendi adaptörü söz konusu olunca AC220V ihtiyacı olur. Siz solar şarj kontrol cihazı çıkışını adaptörden geçireceksiniz. 12 volt üzerine ayarlanırsa kablolama ve yükten dolayı 12 volt altına düşmemiş olur.
@rsimsek "solar şarj kontrol cihazı çıkışını adaptörden geçireceksiniz" burada bahsettiğiniz adaptör voltaj regülatör kartı mı demek istediniz
@rsimsek size zahmet olmazsa bana
Panel
Akü
Şarj kontrol Cihazı
Voltaj regülatör
Kameranın basit bir bağlantı şeması paylaşma durumunuz olabilir mi
 
Son düzenleme:
güzel insan, biraz düz mantık lütfen, solar şarjdan çıkan voltaj DC, adaptörünüz AC ile çalışır ve DC çıkış verir. yanisi dc için dc voltajı kullanacaksınız.
solar şarj cihazı varsayalım dc18 volt versin (önemli değil) LTC3780 DC-DC Yükseltici ve Düşürücü Voltaj Regülatörü Kartı - 10A kartımızı solar şarj çıkışımıza +/- kutuplara dikkat ederek bağlayacağız ve çıkış voltajını 12 volta ayarladıktan sonra, dc 12 volt ile çalışan kameramızı(larımızı) besleyeceğiz. dc 12 voltajda çalışan cihazlarımız için elimizde de 12 volt bir besleme (akü) varsa AC elektriğe ve adaptöre ihtiyacımız yoktur. sadece dalgalanmadan etkilenmemesi için konvertera ihtiyacımız vardır.
 
Evet, adaptör sehven yazılmış. DC-DC voltaj regülatörü olacak. Yalnız, solar şarj kontrol cihazının çıkışı ihtiyacı karşılayacak gücü verebiliyor olmalı!
Köydeyim, telefonla şema çizmem zor. Şu sırada montaj yapabilirsiniz;
-Önce akü, solar şarj kontrol cihazına ilgili klemense artı ve eksiye dikkat ederek uygun kalınlıkta (mesafe kısaysa 2.5 veya 4mm2) kablo ile sıkıca bağlanır. Akü tarafta pabuç, solar şarj kontrol girişinde kablo uçlarına yüksük sıkılırsa iyi olur. Akü bağlantısı sonrası cihaz aktif hale gelir, gerekli ayarlar bu aşamada veya sonrasında yapılabilir
-Sonra solar panelden gelen solar kablo ya da uygun çaptaki kablo, cihazın panel girişine akü bağlantısı gibi yüksük sıkılarak sıkıca klemense artı eksi uca dikkat ederek bağlanır.
-En son cihazın yük çıkışı dc-dc regülatörün girişine artı eksiye dikkat ederek bağlanır, regülatörün gerilimi 12 volt'a ayarlanır (yük altına yeterli gelmiyorsa biraz daha yükseltilir). Akım ayarının da çok düşük olmamasına dikkat edin!
Regülatör çıkışından alacağınız artı ve eksi ucu, kamera kayıt cihazı için bir jack soket (kendi adaptörünün ucu ile aynı, onu kesip de kullanabilirsiniz) kameraların da beslemelerinin artı uçları ve eksi uçları birleştirerek regülatör çıkışına bağlanması sistemin çalışması için yeterli.
Solar şarj kontrol cihazının düğmelerinden birine basılarak yük çıkışı etkin ya da kapatılabilir. Hatta ayarlarında sadece gece (panelden güç gelmediğinde) çalışsın şeklinde de ayarlama olabiliyor.
Önemli bir hatırlatma da gerekli yerlerde sistem güvenliğini sağlama amaçlı cam sigortalar veya yüksek akım kesen otomatlar eklenmelidir. Diyelim ki bir kamerada bir arıza, kısa devre oluşursa sigorta açar ve sitemin geri kalan kısmı çalışmaya devam eder.
 

Ekli dosyalar

  • 20mm_cam_sigorta-800x800.webp
    19.7 KB · Görüntüleme: 0
  • ht-01-a-35a-asiri-akim-koruyucu-devre-kesici-sigorta-akim-sigortasi-motorobit-41131-37-O.jpg
    ht-01-a-35a-asiri-akim-koruyucu-devre-kesici-sigorta-akim-sigortasi-motorobit-41131-37-O.jpg
    5.7 KB · Görüntüleme: 1

Forum istatistikleri

Konular
128,393
Mesajlar
917,209
Kullanıcılar
450,277
Son üye
Hzomero

Yeni konular

Geri
Üst