Dalgic pompa kumanda panosu

bekiro42

Üye
Katılım
8 May 2010
Mesajlar
100
Puanları
1
Yaş
41
10 hp lik trifaze pompayi kontaktor cikisina 5 kvar kondansator ve termik role ve motor koruma rolesi bulunan bir panoyla calistiriyorum.Kafama takilan bi soru var, termik cikisina birde 25A lik bir otomat sigorta baglayip ,dalgic kablosunuda otomat cikisina baglasak ne gibi riski olur.Mesela kontaktor devredeyken yani dalgic calisirken motora giden ceyrani termik cikisindaki otomattan kessek yada otomat sigorta atsa , kontaktor basili kalmaya devam eder ve dolayisiyla elektrik hattina kondansator tarafindan kapasitif yukleme dewam edip kapasitif ceza riski olur mu?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bildiğim kadarı ile, 7,5 kw. motora ınduktuf(kapasıtıf sayac baglanmıyor. 9 kw. dan sonra gibi bir bilgi var aklımda. Siz, neden kondansatör bagladınız.
 
Bir yerde rastlamıştım,dalgıç pompalar için yapılmış otomasyon kutusu vardı.Fazla akım çektiginde ,su kalmadıgında vs durumlarda motoru koruyordu.Araştırmanızı tavsiye ederim.
 
Bildiğim kadarı ile, 7,5 kw. motora ınduktuf(kapasıtıf sayac baglanmıyor. 9 kw. dan sonra gibi bir bilgi var aklımda. Siz, neden kondansatör bagladınız.
Bazan 9.2 kw dalgıçta caliştiriyoruz. İki farklı pompa var
 
33 / 20 .50 kva kompanzasyon ceza sınırları.
 
Son düzenleme:
Bilgi.
 

Ekli dosyalar

  • CEZA SINIRLARI.pdf
    33.7 KB · Görüntüleme: 4

Forum istatistikleri

Konular
128,397
Mesajlar
917,249
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst