El aletlerimiz daha temiz olabilir mi?

Katılım
2 Ara 2010
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
47
Konum
İstanbul
Merhabalar,
Ne zaman aşağıdaki resimdeki gibi diş tarağı, sentil yada allen vb. el aleti alsam bolca yağlanmış, kötü kokmuş bir durumda geliyor.
FA7t1J.png

Tabii bu ürünlerin rutubeti belirsiz yerlerde, raflarda ne kadar bekleyeceği belli olmadığından bu kadar yağlanıyordur herhalde. Ancak ben açıkçası dayanıyorum.

Özellikle mekanik işlerde ellerimiz kirlenmeden çalışamayız bu işin doğasında vardır. Hele bir de çalıştığın yerde açık renk yüzeyler varsa, elinizden nereye bıraksanız koyu sarı leke bırakır çoğu zaman çıkmaz. Ayrıca sonrasında ellerinizi yıkasanız da bu kötü yağ kokusundan hemen kurtulamıyorsunuz.

Acaba ürünleri alır almaz yağ sökücü ve alkolden geçirip linkteki gibi kokusuz, renksiz bir yağlayıcı ürünle mi yağalasak ne dersiniz, önerileriniz, tecrübeleriniz sizin uyguladıklarınız varsa hep birlikte öğrenelim, paylaşalım.

http://www.hepsinerakip.com/svitol-casa-el-aletleri-hobi-yaglayici-ve-koruyucu-gres-091735

Allah herkese, Discovery Channel belgesellerindeki kadar temiz atölyeleri, el aletlerini nasip etsin...
 
Merhaba,sn.Mad Murdock; koku konusunda belki de çok haklı olabilirsiniz.Keza bozulan el matkabı mandreli için Koç-Taş'dan satın aldığım yedek el matkabı mandreli sizin de söylediğiniz gibi biraz kötü kokuyordu,bunu ben de yaşadım,çok doğrudur veya herkese göre bu koku tepkisi çok da değişebilir,bu da ayrı bir tartışma konusudur.

Benim kemdi görüşüme göre linkte örneğini verdiğiniz bu sprey şeklindeki yağlayıcı/koruyucu sprey yağ ile sıradan klasik yolla koruyucu film katmanı ile yağlanan makine /takım aletleri,vb. makina parçaları arasında paslanmaya karşı koruyuculuk manasında çok büyük bir fark bulunmuyor.İkisi de ayni koruma görevini yapıyorlar,ama diğerinde (Sprey olanında) sizin de çok iyi belirttiğiniz gibi bunun rahatsız edici bir kokusu hiç bulunmuyor,bence farkları sadece budur. Ama koruyucu bir yağ (filmini) tabakasını oluşturma açısından kanımca asla da değildir.

Orijinal,ilk satın aldığınız yağla bırakmak bence çok daha sağlıklı.Ama sonradan bunu kullandınız ve sonrasında da uzun süre yine kullanmayacaksanız eğer, bu sprey şeklinde olan ürünle de onu yine tam olarak oksitlenmeye (Pasa) karşı koruyabilirsiniz,bir mahsuru olmaz.Çünkü neticede ayni işlemi her ikisi de yapmakta.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
wd-40 tarzı silikon içeren yağlayıcılar var tavsiye ederim. Çalışan demir parlar bakımını yapmak yağını eklemek şart.
 
Önce elleri temiz tutacağız :) eldeki asit 1 numaralı düşman..
 
Tahmini 6-7metrekare küçük bir hobi atölyem var ve rutubet sürekli %50 seviyesinde. 1 yıl önce aldığım sentil setini denemek için yağdan arındırmıştım. By lent in söylediği gibi el aletleri işlediğinde ışıldıyor. Şu anda paslanma gibi bir sorun yok. Ancak daha ne kadar böyle kalır bilemediğimden ilk mesaj linkimdeki ürünü kullanmayı düşünüyorum.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Son düzenleme:
Askerdeki gibi haftada bir boş gün ve zamanda yapılacak temizlik ve yağlama yeterli olur. Yine siz bilirsiniz ama 75ml ürün için etiket yüksek piyasada wd40 revaçta 12-15 liraya 400ml sanırım satılmakta benim çok eskiden aldığı 5 özellikli blue coral spray bittiğinden yenisine baktım ama aynısı yoktu wd nin fiyatı da yüksek geldi aynı miktarda başka markaürünü 5 aldım. Evdeki kireç tutan bataryaları da temizler parlatır ama sanırım dozunu kaçırdım bir kaç gün banyo kimyasal koktu :).
 
Teşekkürler by lent. Wd 40 sadece pas sökücü olarak bilirdim. Ne kadar çok ürün çeşitliliği varmış meğer. Sadece tüm ürünler Türkiye'ye gelmiyor galiba. Yurtdışı kaynaklarda ürün çeşitliliği fazla. Önerinizi dikkate almamak mümkün değil. Fiyatlarda daha ekonomikmiş. Tekrar teşekkürler.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,496
Mesajlar
918,054
Kullanıcılar
450,481
Son üye
ozan1907

Yeni konular

Geri
Üst