Yanlış anlamadıysam burda devlet çalışanı değil, özelleştirlmiş dağıtım şirketlerinde verilen haklar özel sektörün diğer alanlarında çalışanları niye verilmiyor olduğudur. Çünkü devletin dağtım şirketi şu an kalmadı sadece tedaş genel müdürlüğü var bildiğim kadarıyla.
Ama sorunun kaynağı yine devlet ve özel sektör çalışanı arasında ki farktandır. Özelleştirlmiş dağtım şirketi tedaşın işçilere sağlamış olduğu hakları bir şekilde ilk devir aldığında kompanze edecektir. İleryen yıllarda onlarda güzide özel sektörümüzün diğer kısımları gibi olacaktır. Sendikasız, uzun mesaili, düşük ücret.
Herkes özel sektörün bu ağır şartlarında patron olmakla kurtuluşa ermeye caba etmediği zaman kamu yada kurumsal firmalarda ücretli olarak çalışınca da insan gibi bir hayat yaşanılabileceği görülecektir. En basiti bir çok arkadaşım biraz babadan gelen destekle kendi og ve ag taahhüt işleri yapan firmaları var. Benimle yaşıtlar. Malzeme satıştan tut her projeye klasik taahhüt firmaları. inanın başta güzel gözükse de hayatları hayat değil. Bir koşturma canın içine girmişler ne tatilleri var nede stresleri eksik oluyor. Adam 27-28 yaşında görsen en iyi 35 dersin, 1-2 sene içinde yaşlandılar. Mesleği de çalıştığı sektörü de tam kavrayamadan girişimcilik ruhu ve çok para kazanma hırsıyla bu duruma geliyorlar. Pek çoğuda önümüzdeki 15 sene içinde batacak. Aldığı büyük bir iş de yaşayacağı sıkıntı batmasına sebep olacaktır. Modern tefeci görünümlü factoring şirketlerin yada bankaların eline düşecektir.