Elektronik güç tasarrufu cihazı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sn Ayhani yaklaşım ve değerlendirmeniz için sizi takdir ediyorum.

Bu arada camby'ede bir çift lafım olacak. Sen ne mekanikçisin nede elektrikçi bunu unutma ve bu acı gerçekle yaşamaya alış! yani aslın yok ki çakman olsun :)
 
Sayın Analizör, Sayın ayhani ve Sayın ali4592518,

Üçkağıtçılık konusundaki duyarlılığınız için teşekkür ederim. Ben de aynen sizler gibi düşünüyorum. Maksadım enerji tasarrufu miktarının gerçekten de çok çok az miktarda olması yani söylendiği gibi büyük miktarlarda olmadığını kanıtlamaktı. Kompanzasyon için bunun böyle olduğunu kendim zaten biliyordum ama insanlara gösterirken ayrıntılı hesap ve açıklama yapmak gerektiğinden bütün o hesaplamaları yaptım. Aynı zamanda da bu konu başlığı altında oluşan gergin, kırıcı havayı biraz uzaklaştırmak istedim.

Benim yapmaya uğraştığım gibi açıklama vermekle uğraşılmaz ve hızlıca kağıt üzerinde o çözümler yapılır ise aramızdan çoğu kişinin 5 dakika harcayarak yapabileceği hesaplamalar zaten.

Maksadım, eğer bilmeyenler ya da eksik bilenler var ise kendi bilgim ölçüsünce bişeyler katabilmek, fayda sağlayabilmek, insanlarımızın kandırılmasının önüne geçmek ve herkesin olaylara sorgulayıcı-bilimsel yaklaşması konusunda örnek teşkil edebilmek ve bunları yaparken kırıcı olmamak.

İyi çalışmalar dilerim.
 
Olan enerji tasarrufu Sn. Camby’nin de belirttiği gibi tamamen bakır kayıplarının azaltılması ile olmaktadır. Eğer kablo uzun ise yani direnç fazla ise daha çok kazanç olacağını kolaylıkla söyleyebiliriz. Aşağıda vereceğim çözümde Rs yerine 0.2’dan daha büyük değerler koyarak sonucu kendiniz de teyit edebilirsiniz.

Benim üzüldüğüm ve uzun zamandır da bu foruma yazı yazmaktan beni alıkoyan bazı hususlar var, bunları sizlerle paylaşmak ve sizden bazı ricalarda bulunmak istiyorum. Doğrudan, bir analiz ya da test yapmadan kalkıp “Bir işe yaramıyor” ya da “Kesin işe yarar, kalıbımı basarım” veya “Ben yaptım, oldu” tarzında yaklaşımlar bilimselliğe ve mantığa aykırı tutumlardır diye düşünüyorum. Hatırlatırım ki mühendislikte her şeyin başı analizdir, bilimsel kanıttır. Bu konuda forumumuzda üzülerek görmekteyim ki insanlar birbirlerine çok kolay meydan okumakta ve birbirlerini yersiz bir şekilde kırmaktadırlar.
Benim sayfalardır anlattığımı okumadan , dün direk karşı çıktınız , olmaz dediniz sallama dediniz.
Sn. Dizzy bu durumu fark etmiş benim dediklerimi tekrar kendisi anlatmış.
Dün söylemeye gururunuz yemedi , bugün hepiniz Dizzy'e eyvallah çekiyorsunuz , evet tasarruf yapar diyorsunuz.
Dün ne diyordunuz bugün ne diyorsunuz , kendiniz çok güzel belli ettiniz bu şekilde...
Ben herkese çakma değil , böle yapanlara çakma diyorum işte.

Sn. Dizzy'nin dediği gibi burayı çirkinleştiren "Doğrudan, bir analiz ya da test yapmadan kalkıp “Bir işe yaramıyor” ya da “Kesin işe yarar, kalıbımı basarım” veya “Ben yaptım, oldu” tarzında yaklaşımlar bilimselliğe ve mantığa aykırı tutumlarınız.

Dizzy gibi daha kaç kişi kimbilir bu tutumlarınızdan dolayı kontrolkalemi'ne yazmayı bıraktı , düne kadar buraya yazanı 3-5 kişi toparlaşıp sindirip gönderiyordunuz AMA abiler arkadaşlar meydan boş değil..

Sonucu hatırlatayım , Tasarruf mümkündür ve bakır kayıplarının azaltıması ile alakalıdır.

Sonuç2: Bu kopmanzasyon işi tasarruf sağlar mı sağlamaz mı diye soranlara bundan sonra bu başlığı okutalım ki , herkes anlasın , tasarrufun nasıl yapıldığını , bidaha soran herkes görsün bu başlıkta yazan herkesin seve seve "evet tasaruuf olabiilir aslında" dediğini......

Üreticilere de bu kompanzasyon işlerini kontrüllü bir şekilde yaparlarsa verim daha da artacaktır.

Mekatronik kelimesine dayanamıyor olmanız da ayrıca gülünç ve düşündürücü konu ülkemiz adına.

Dizzy'e tekrardan teşekkür ediyorum.


Not: Elimden geldiğince hakaret etmeden yazmaya çalışıyorum , mesajlarım silinmez ise sevinirim.
 
Kim kime eyvallah çekmiş kim tasarruf ettiğini onaylamış yazdıklarımı okumuyormusun arkadaş gözlerin nereye bakıyor senin !!!!

Cihazın 1-2w'lık kazancını gören o gözlerin 7,5-10w'lık kaybını neden görmüyor ! çıkar at artık şu at gözlüklerini gözünden!


Ah be güzel kardeşim bu cihazın işe yaramadığını görmek için bunca hesap yapmaya ne gerek vardı ! EMO ne kadar pratik bir hesaplama yaparak çözüme ulaşmış. Her iki hesaptada Bin'de birlik tasarruflardan bahsediyor ancak senin gözünden kaçan nokta bu palavra cihazların 7,5w ile 10w arasındaki aktif güç kayıpları siz 1-2w peşinde tırmalarken bu cihaz size min 7,5 katı geçiriyor tabiiki bu yükte çalışma durumunda birde yük yokken cihazın takılı olduğunu düşünürseniz o 1-2w'lık kazançta yok full negatif oy oy oy !

Mesajınızı baştan sona ekiyle birlikte detaylı okudum. Ben bu konuda hiç kibar değilim olamamda ben bu konuda olabildiğince kırıcıyım öyle de olacağım beni bu hususta kimsenin eleştirmeye hakkı yok ! Neden mi?
1-Bu üç kağıtçılar ülke ekonomisine zarar veriyor.
2-Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar işten anlamayan elektrik mesleğinden uzak saf vatandaşlarımı kandırıp dolandırıyorlar.
3-Fayda edeceğim diye ümitle sarıldıkları cihaz tüketimlerini her bir abonenin tüketimini damla damla arttırıyor bu ürün satılmaya ve alınmaya devam ettikçe bu zararda hızla artmaya devam edecek.
4-Bü ürünü satan firmadaki satış elemanları bilinçli yada bilinçsiz farketmez evlerine haram lokma götürmeye devam ediyorlar.
Daha saymak istemiyorum bu iğrençlikten iyice midem bulandı bu konu hakkında da birdaha yorum yapmayacağım. Bundan sonra yapacağım tek şey var elimden geldiğince bilgisiz(ama sade vatandaş ama teknik eleman) vatandaşımı bilinçlendirmek ve her fırsatta bu üçkağıtçılara BELA OKUMAK.

Bu arada camby'ede bir çift lafım olacak. Sen ne mekanikçisin nede elektrikçi bunu unutma ve bu acı gerçekle yaşamaya alış! yani aslın yok ki çakman olsun !!!

Not: Mesajlarım silinsede etkisi üçkağıtçıların üzerinden gitmeyecektir bu nedenle silinmesinde hiç mahsur görmüyorum ! Gerçekler acıdır ve acıtır can yakar!
 
Piyasada buna benzer cihazlar dolaşıyor ama çok itimat etmiyorum çünkü cosq=1 olamsı durumu süper iletken mantığına denk geliyor.
 
Her iki hesaptada Bin'de birlik tasarruflardan bahsediyor ancak senin gözünden kaçan nokta bu palavra cihazların 7,5w ile 10w arasındaki aktif güç kayıpları siz 1-2w peşinde tırmalarken bu cihaz size min 7,5 katı geçiriyor tabiiki bu yükte çalışma durumunda birde yük yokken cihazın takılı olduğunu düşünürseniz o 1-2w'lık kazançta yok full negatif oy oy oy !
Daha önceden hesaplanan 20W-30W değerlerini 1-2W gibi gösteriyorsunuz ama dediğiniz gibi evet tasarruf var.. Ayrıca Deve kulak olsun tüy olsun yorumu size kalmış ,ama tasarruf var..

Ayrıca önceki mesajlarımda takip ediniz , ben bu cihazların tüketim yokken devreden çıkması gerektiğini söyledim , akımın takip edilmesi lazım dedim , hatta senin süper sensörün diye dalga geçmeye çalışmıştı bir arkadaş..
 
Daha önceden hesaplanan 20W-30W değerlerini 1-2W gibi gösteriyorsunuz ama dediğiniz gibi evet tasarruf var.. Ayrıca Deve kulak olsun tüy olsun yorumu size kalmış ,ama tasarruf var..

Ayrıca önceki mesajlarımda takip ediniz , ben bu cihazların tüketim yokken devreden çıkması gerektiğini söyledim , akımın takip edilmesi lazım dedim , hatta senin süper sensörün diye dalga geçmeye çalışmıştı bir arkadaş..

Cihaz kaybının 10'da biri kazanç söz konusu sen hala neden bahsediyorsun ! Bu zaten çalışırkenki mevzu. Çalışmazken cihazı devre dışı bıraksan ne yazar arkadaşım! Boşa kürek çekiyorsun!
Evet bu cihaz evlerde enerji tasarrufu sağlar raporunu (Tübitak yada Ünv'den) getirebilecek sunacak iddasına,sözüne,hesabına güvenen DELİKANLI aranıyor VAR MI?
 
Benim lafım dinlenmiyor ama şuraya bi rapor gelse yada 2000 , 3000 mesajlı bir forum üyesi gelse , abartılı bir şekilde bu cihaz %50 tasarruf sağlar beyler boşuna tartışmayın dese , hepiniz eyvallah abi büyüksün diyeceksiniz , camby saçmalıyor %3 tasarruf azdı zaten diyeceksiniz..
 
Benim lafım dinlenmiyor ama şuraya bi rapor gelse yada 2000 , 3000 mesajlı bir forum üyesi gelse , abartılı bir şekilde bu cihaz %50 tasarruf sağlar beyler boşuna tartışmayın dese , hepiniz eyvallah abi büyüksün diyeceksiniz , camby saçmalıyor %3 tasarruf azdı zaten diyeceksiniz..

Sen bir psikoloğa görün mutlaka arkadaşım bunu içten ve tüm samimiyetimle söylüyorum. Zerre art niyetim yok yemin ederim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,301
Mesajlar
916,543
Kullanıcılar
450,133
Son üye
beerkince

Yeni konular

Geri
Üst