Enerji Sektöründe Çalışmak Hakkında Bilgi

Katılım
1 Eyl 2014
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
32
Konum
Adana
Herkese iyi çalışmalar

Bu sene mezun olacam.Enerji sektöründe çalışmak istiyorum.Santraller kesici Ayırıcı Bara sistemleri ve trafolar hakkında da araştırmalar yapıyorum.AG OG YG üretim iletim ve dağıtım hatları ile ilgili hakkında bilgiler edinmeye çalışıyorum.

Bu sektörde yeni mezun birine göre doğru düzgün bir iş bulma imkanım var mıdır?Çalışmanın zorlukları nelerdir?Aynı zamanda maaş ve yaşantı durumum nasıl olur?Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Yaptığın araştırmalara devam et. Direk tipleri, kesiciler, ayırıcılar, izolatörler, yeraltı kabloları, iş güvenliği, topraklama vs... Ayrıca dağıtımda kullanılan röleler ve röle koordinasyonu hakkında araştırma yap çok işine yarar.
 
Yüksek lisans +Askerlik+Torpil ! > Devlet memurluğu veya Yurtdışı.Gerisi boş !
 
Son düzenleme:
mehmetaga ya katılıyorum,sistemler hakkındaki çalışmalarına devam et , iş bulma konusunda sıkıntı yaşama ihtimalin mevcut çünkü özel sektördeki firmaların istekleri bitmiyor .Askerlik,ingilizce , mesleki bilgi,düşük maaş beklentisi vs. devam eder.özellikle ingilizce ni geliştir artık bir çok firma mülakatta ingilizce sınavına sokuyor.kariyere başlamadan önce askerliği aradan çıkarmanı tavsiye ederim.

çalışma zorluklarından da bahsedeyim biraz ;

enerji sektöründe üretim iletim ve dağıtım şirketleri mevcuttur.eğer üretimi seçersen hes lerde termik santrallerde çalışabilirsin ama bunlar şehir merkezlerinden uzak ,daha çok şantiye ortamlarıdır başlangıçta maaş düşük olsa da ilerleyen zamanlarda yükselir ve fazlasıyla seni tatmin eder.
teiaş yani iletim aş lerin çalışmma şartlarını bende çok bilmiyorum açıkcası yanlış bilgi vermek istemiyorum.
tedaş yani dağıtım aş lerde şehir farkı çok önemlidir.mesela x şehrinde 1000 tl maaş alırken y şehrinde 3000 tl maaş alabiliyor yeni başlayanlar arkadaslarımdan biliyorum.yapılan iş genel olarak ikiye ayrılmış.Bakım onarım bi bölüm kontrol diğer bölüm.bakım onarımda dağıtım sahalarındaki trafo ayırıcı vb .ekipmlanların bakımı yapılır ( kendini geliştirmen için birebirdir bence ),kontrol de ise tüketicilerin ( fabrika,konut vb. ) projeleri incelenir ve eksiklik ya da sorun varsa düzeltilir.
 
olursa artı puan getirir tabiki ama çok da şart değil,hatta inanmayacaksın belki ama profesyonellikten uzak firmalar yüksek mühendis tercih etmez hem maddi beklentisi yüksek olur hem de çeker gider diye,buna karşılık kurumsal firmalar 2-3 yıl çalışma şartı karşılığında yüksek lisans yaptırabiliyorlar mühendislerine anlaşmalı oldukları özel üniversitelerde
 
Konuyu açan arkadaşla benzer durumdayız. Konuyu takip edeceğim...
 
Yüksek lisansa şimdi başlasam 2 sene sürse daha bide askerlik derken ben 27-28 yaşında işe başlayacak duruma gelmiş olacam.Yüksek lisans da istediğim sektör hakkında pek bilgi edinemeyecem.Okumaktan da yoruldum artık.:).Artık şans kısmet diyip mezuniyetten sonra santral santral gezecez.
 
OG YG işleri genelde şehir dışı işler olur.
Maaş durumu yeni başlayanlar için asgari ücret olur kendinizi ıspatlar verimli çalışırsanız uyum sağlarsınız işveren size hak ettiğinizi verir. ilerisi içinde maaşınız artar.
 
Yüksek lisansa şimdi başlasam 2 sene sürse daha bide askerlik derken ben 27-28 yaşında işe başlayacak duruma gelmiş olacam.Yüksek lisans da istediğim sektör hakkında pek bilgi edinemeyecem.Okumaktan da yoruldum artık.:).Artık şans kısmet diyip mezuniyetten sonra santral santral gezecez.
Ne mezunusunuz ? yüksek lisans çok önemli değik önce kendinizi biraz geliştirmek için ücretine bakmadan çalışmanız gerekir ayrıca maddi durumunuz iyi ise işe ihtiyacınız yoksa ücreti düşünerek işler bakarsınız az para veren yerlerde çalışmazsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,179
Kullanıcılar
450,273
Son üye
rawengineer

Yeni konular

Geri
Üst