Evde Elektronik Aygıtlar Bozuluyor ve sigorta atıyor

caligula

Üye
Katılım
7 Haz 2022
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
25
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 700 daireli bir site bir dairenin sürekli sigortası atıyor 5 yıldır (daireye yerleştiğinden beri). sürekli buzdolabı, kattle diğer elektronik cihazlar vs bozuluyormuş. Daha önce daireye bir sürü elektrikçi gitmiş ama problemi çözememişler. 3 defa sigortası ve KAKR'sini değiştirmişler. Bir çözüm olmamış. Sizce bu problemin sebebi nedir, ben nasıl bir yol izlemeliyi? Ona göre elektrikçi ile beraber bakacağım. (önceki elektrikçi nötlere baktığını söyledi. düzgün baktı mı bakmadı mı bilmiyorum ben bir daha bakacağım)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu çok bilinmeyenli denklemin bilinmeyenlerini azaltmak gerekiyor. Anlayan iyi bir elektrikçi bulmadan olmaz. İlk önce nötr sağlıklı olarak var mı yok mu bunun ispatı gerekir. Sonra günlük, haftalık , aylık gerilim seviyeleri nedir.
 
Merhaba çok yüzeysel bir açıklama yapıyorsunuz ayrıntılı bilgi vermiyorsunuz.
Örnek: Daire besleme hattında bazı saatlerde voltaj dalgalanması oluyor ise tv, bilgisayar modem ,cep telefonu şarj aleti gibi cihazların besleme kartlarında arıza olur. Bozuk olan aleti acırsın bakarsın sorun nerde besleme kartında arıza var volta düzenleyen bileşenler yanmış sorun voltaj dalgalanması dersin sorun tespit ettin daha sonra sorunu kaynağını ararsın dairede daire içinde değilse saat kısmına bakarsın saat kısmında değil ise direk kısına gecerin kademe kademe.
 
bugün daireyi görme fırsatım oldu. nötr kopukluğu yok. 220 volt ve 380 voltu görüyorum her yerde. sigorta ve kaçak akımların hepsi çalışıyor. 2-3 tane priz yanmış ve hiç değiştirmemişler. ev genel olarak çok pis, cihazlar da öyle. her yer toz içinde. muhtemelen eski bir fiş ya da cihaz takmışlar. buzdolabı tek başına 11-12 amper çekiyor bana fazla geldi. ama ev trifaze olarak eşit dağıtılmış. buzdolabı-çamaşır makinesi- elektrikli ocak vs hepsi ayrı ayrı fazlarda. adam bugün evde değildi eşiyle konuşabildik sadece. yarın adamla da konuşunca sorunu anlarım sanırım. teşekkürler cevaplarınız için.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,226
Mesajlar
915,946
Kullanıcılar
450,018
Son üye
nuranselimov93

Yeni konular

Geri
Üst