Gıdaya 1 Yılda Gelen Zamlar

Bu forumda kimse siyasi parti lideri değil ! Sayın : bilimbenim ; kime neyi kabullendirmeye çalışıyorsunuz onu anlamış değilim ?

Madem çözüm için yazıyorsunuz sizi görelim !.. Ama bunu mesajınızda belirtiğiniz gibi " ilgi çekmek " için yapıyorsanız size baştan söyleyeyim, YANLIŞ YAPIYORSUNUZ.
 
İlgi çekmek
evet tarım sektöründe ne cevherler olduğunu anlamanızı sağlamak için. Bu sözleri siyasetle bağdaştırmanızı anlayamadım.
 
Siyasetle bağdaştırmıyorum demem o ki, burda kimse size " tamam bu sorunlar düzelecek " vaadini veremeyecek ve bunuda burdaki kişiler diyemeyecektir, sonuç alınamayacak tartışmalara girmek anlamsızdır, yıpratıcıdır.

Bize birşeyleri anlatmak vede anlamamızı sağlamak için kendinizi heder ediyorsunuz ! Buna hiç gerek yok, çözüm diyorsunuz ? Memleket sorunlarının çözümüne giden yol malesef forumlardan geçmiyor.
 
bilimbenim ' Alıntı:
evet tarım sektöründe ne cevherler olduğunu anlamanızı sağlamak için.
Tamam da kardeş, bu forumnun varoluş amacı tarım değil ki. Bazı konularda haklı olmana rağmen üslubun dolayısıyla anlaşılmıyorsun.

bilimbenim ' Alıntı:
Yok avrupa birliği kotasıymış, hangi kota o. Ürünü kendin işleyip satınca nerden takılıyorsun sen o kotaya...Sana git ürününü şuraya buraya sat diyen mi var. Ensem kalın, çünkü kendi işimi kendim görürüm. Hoyda breee.
O pancarları ineklerine mi yedirecen? Pancarı Pankobirlik almazsa elinde patlar !

Tarımla bu kadar ilgili olmana rağmen pancar kotasını bilemediğine göre amacın farklı...
 

Ekli dosyalar

  • sekerkanunu.rar
    8.2 KB · Görüntüleme: 0
  • Pancara AB Kotasıı.rar
    27.5 KB · Görüntüleme: 0
İlgi çekme

Forumda "Sera" yazarak konu aratmanı istiyorum.
 
Konuya kendimce geniş bir açıdan yaklaşaya çalışacağım.
evet benim ilk okul zamanımda (yaş 28) bize övünerek şu anlatılırdı tÜrkİye ***tarimda*** kendİ kendİne yetebİlen 7 Ülkeden bİrİdİr. yıl 1989. şimdi sene 2008 aradan geçen onca sene sonunda tarımda kendimize yetemeyen bir ülke durumuna geldik.şu söylenebilir o zamanki nüfus ile şimdiki bir değil; doğrudur ,ama ona gÖre tarimda uygun sİyaset yapilmamiŞtir,ÇİftÇİmİz helak edİlmİŞtİr.yukarıda bir arkadaşımız hektar başına bir hesap yapmış,ama şunu atlamış büyük toprak sahipleri bundan pek etkilenmez ama toprağı az olan çiftçimiz ne yapsın? küresel ısınmaya suç atılabilir ; doğrudur, pekiii bu bilinerek yapılması gereken koruyucu önlemlerin yapılmamasının, alınmamasının sorumlusu kim? verİmlİ tarim arazİlerİnİn Üzerİne organİze sanayİİ bÖlgelerİ dİkİlmesİne onay veren sorumlular kİm? tarimdan,hayvanciliktan teŞvİklerİ ,desteklerİ Çeken kİm?Şeker pancarinin,buĞdayin,misirin, vs... alim fİyatini Özellİkler de son 6 yil İÇİnde gerİye Çeken kİm? tarimda Önce hormon kullandirip son zamanlarda İse organİk tarim geyİĞİ altinda hakİkİ tarim dÖnÜŞ yapilmasin destekleyenler kİm? tamamı dünden bu güne kadar yerel ve merkezi yönetimde bulunan İktİdar sahipleridir.

şimdik yakın tarihe geleyim ve biraz siyasi olacak ama kusura bakmayın bir iki şeyi sizlere hatırlatayım. geçen yıl kış aylarında tarım bakanımıza bir yerde soru soruldu -kış yağışsız geçti,yazın ne yapılacak. cevap- daha nisan ayı yağmuru yağmadı onu bekleyelim.(buyur buradan yak!!! ) bu türden bir mantık olmaz. o zaman japonlar niye şöyle söylemiyor- deprem olsun, ondan sonra depreme göre bina yaparız.
aynı bakanımız birkaç gün önce de pirinç ile ilgili : birkaç gün yemeyiz,fiyatı düşer dedi.bulgur yiyin dedi, ha dedi.... başbakanımızda böyle sözler saf etti.
fransiz devrİmİ adim adim yaklaŞtiĞi siralarda fransada halk aÇ ve yoksul, kralİyet ve burjuva sinifi zengİn ve tok. o siralarda(yalniŞ hatirlamiyorsam) kralİÇe marİ antuanete bİr gÖrevlİsİ gelİp ŞÖyle sÖylÜyor: efendİm efendİm halk diŞarida aÇ!!ekmek bulamiyor!! ne yapacaĞiz!!
cevap bİzİm bakanimizin verdİĞİ cevaba Çok benzİyor : ekmek bulamazlarsa pasta yesİnler!!!
tabii onun sonu giyotin ile idam oluyor.
kullanmasını ve kullandırmasını doğru biçimde teşvik edilirse memleketim kadar toprağı verimli,suyu bol bir memleket dünya üzerinde yok trakyadaki düzlükler ,konya ovası,harran ovası doğu anadolunun yaylaları vs.. doĞru,bİlİmsel ve uygun yÖntemlerle işlenirse hem bizim tarım ve hayvancılıkta dolayısıyla gıdada bir sorunumuz olacağını düşünmüyorum. sorun -ekmek bulamazlarsa pasta yesİnler- dİyen zİhnİyetlerdedİr.

saygılarımla
 
@doangun söylediklerine katılıyorum. Bu hükümet tonla yanlış yapıyor. Bu yaptıkları arasında o kadar güzel icraatler çıkıyor ki şaşarsınız. Ama bu yaptıkları icraatlerin arka yüzünü ben size tarif edeyim:

****************************

bu adreste akp ye şikayet, dilek ve önerilerinizi gönderebiliyorsunuz. Son 1 yıl hariç hep yazdım ve düzelttiklerini gördüm. Hatta yazdıklarımın çoğu başbakan tarafından yapılan ulusa sesleniş programlarında çok kereler okundu. Ama artık öyle bir kızma noktasına geldim ki ben yazmıyorum, adresi başkalarına veriyorum yazın diyorum. Çünkü sakin ve bilinçsel yazma özelliğim öfkeyle aşırı karıştı. Hataları görmemzlikten gelme özelliğimi iş hayatım sebebiyle kaybediyorum.

Çiftçi için en güzel destek DSI nin harekete geçirilip sulama kanallarının yapılması olur. Tabi yine benim meslek dalıma girdiğinden bi ton köpürtecek beni. Su tutma yapıları artık hidroelektrik olarak kullanılamaz, başka enerji yolları şart olmuş durumda. Yaz sezonunda işleyen sanayinin elektrik ihtiyacı su rezervlerini boşa heba ediyor. Kömürlü, doğalgazlı, motorinli santraller ısınmayı daha da artırarak yağışı kesiyor. Bu durumda başka başka enerji kaynakları acilen şart. Bu konuda birçok yöntem var. Nükleer enerji diyorlar başlangıçta ihtiyaç görür ama sonra sıkıntı çektirir. rüzgar-güneş enerjisi pahalı-maliyetli ve atığı çok fazla -tonlarca metal-.
Dünya kendi çevresinde dönüyor, güneşin etrafında dönüyor, güneş daha hızlı bir şekilde evrenin etrafında dönüşünü yapıyor. Fiziksel hareket kanunları esasınca dönüş yapan cisimlerin enerjiyi kendi içerisinde daha fazla depolayacak bir atalet sistemi vardır. İçeride dönüşe başklatılan bir jiroskop modelli tetikli mıknatıs kümesi bu dönüş hareketleriyle hızlanırlar. Dışarıda bu hareketten belirli oranda faydalanacak yük çekiciler olursa dönüş gezegenin evrensel hareketi sebebiyle sonanmaz ve enerji üretir. Jiroskop yapısı gök cisimleri hareketi sebebiyle 4 eksenli olması hareketi rahatlatır. her eksende ikincil dönüş mıknatısları yerleştirilir. Bir düşünün; güneşin gök ada etrafında dönüş hızı 220.000 m/s ki muazzam bir hız, dünyanın dönüş hızı; 29.290 ila 30.290 m/s arasıdır. Noktalar binlik ayıracı virgül değil. Bu hızlardaki atalet geçekten muazzam bir enerji kaynağıdır. Vektörek yön hesabı jiroskop yörüngesini hep gök adanın merkezine ter olacak şekilde ayarlanması yeterli olur.

Kafanızı ütüledim, kusura bakmayın.


_________________________________________________

Düzenleme: ŞaŞKıN

Parti propagandası niteliği taşıyan hiçbir link veremezsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,757
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst