Jenaratörden Şebekeye Geçiş

ersayk

Üye
Katılım
5 Haz 2007
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar elektrik kesilmesiyle birlikte 10-12 saniye içerisinde tüm yükü besleyebilen CAT marka 1250 KW lik bir jenaratör Şebeke elektriğinin gelmesiyle birlikte yükün enerjisini kesmeden hangi ara eleman ile jeneratör frekansı ile şebeke frakansını eşitleyip yükü şebekeye geçirebilir.

Labaratuarda küçük frekans eşitleyicilerle ilgili deneyler yapmıştık ama bu denli büyük bir uygulama için sanırım profosyonel cihazlar yada markalar vardır.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu işi türkiyede yapan firma bazında insanlar varmı.Bunu yapabilecek ince detaylarını bilen bana problem yaşatmadan bütün garantiyi verebilecek.

Teşekkürler
 
Selam; Bu konuyla ilgili olarak çalışma yapan firma var. Çalıştığım yerde 1250 kW güçte jeneratör mevcut.
Sistemde elektrikler kesildikten sonra jeneratörü devreye alıp,
Elektrikler geldiğinde jeneratörü devreden hemen çıkarmayıp
Şebekeyle jeneratörün senkron hale gelmesini sağladıktan sonra
Jeneratörü devreden çıkaran
PLC kontollü kumanda sistemi mevcut...
 
eger jeNeratörü maNuelse yapılacak olaN kumaNda paNeli degistirmek seNkroN iki jeeratörüN ayrı ayrı veya yükü göre girmesi demek ayı aNda ama aNlıyorum ki tek jeNeratörü var koNuyu acarsa acıklama yapailirim jeNeratörü özellikleriNi
 
sychronization check relay baranın canlı yada ölü bara olduğunu kontrol eder ölü barada giriş şalterlerini açtırıp generator kesicisini kapattırarak barayı besler enerji geldiğinde şebeke gerilim bilgisinden aldığı değerleri (gerilim, frekans, faz açısı) karşılaştırp röle de set edilen değerler içerisinde ise sychronization check relay şebeke kesicisini kapattırarak şebeke ile senkron çalıştırır. Generator yükü üzerinden yavaş yavaş atar ve senkrondan çıkar.
 
Eğer işi garantiye almak istiyorsan ve para önemli bir kriter değilse Cat'in kendisi bu işi yapabilir yani borusan makina. Böylece jeneratörle veya elektronik aksamıyla başka firmaların ürünlerini uyuşturmak zorunda kalmazsın. Adamların zaten hazır sistemleri var. Ama dediğim gibi piyasada daha ucuza yaptırabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,247
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst