Klima hep aynı seviyede çalışıyor...

Klimanızın veriminin düştüğünü tahmin ediyorum. Gaz basılması gerekebilir veya Aslanbey58 Arkadaşımızın dediği gibi ortam sensörü arızalanmış olabilir. Bir split klimanın her modda ve her sıcaklıkta sabıt 17 derece üflemesi normal değildir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Klimalarda üretilen ısı ,eğer inverter degilse sabit kaloridedir.
Sogutmada biraz az ısıtmada biraz fazladır .
Sonuç olarak sabit ısıyı fan devirleri ile hızlı veya yavaş üzerlerinden atarlar. Ürettikleri kalori sabit hissedilen ısı farklı olacaktır ama termometreyi sabit bir nokta ya yerleştirirsek üretilen ısının sabit oldugunu gözlemleriz .

Üretilen ısı motorun gücü ile orantılıdır.

İnverterlerde sistem farklıdır motor hız kontrollü oldugundan üretilen ısı motor devri ile orantılıdır.Motor hızlandıgında üretilen kalori artar yavaşladıgında azalır.
 
ya arkadaşlar klimayı ilk açtığınızda ortam sıcaklığı 40 derece ise o klima nasıl olurda ortam sıcaklığı 20 derece iken verdiği üfleme sıcaklığını verebilirki.ortam sıcaklığı ne ise 5-7 derece gibi soğutmada aldığı ortam ısısını düşürerek üfleme yapar.ortam sıcaklığı 40 derece ise klima örneğin 33-34 derece üfler,sıcaklık düştükçe ortam sıcaklığı 25 derece emiş yaptığı havayı 18-19 derece üfler yanılıyomuyum.muhtemelen arıza kontrol kartında diyebilirim.
 
Ben yanlış ifade ettim.Sorun fanın üfleme hızı değil,sıcaklık derecesi.17 c de de aynı serinlik 30 c de de aynı serinlik.Buz gibi oluyor,odada durulmuyor. Kışın da aşırı sıcak oluyor,tek sıcaklık derecesi oluyor,kumandadan indirsek de çıkarsak da yine aynı sıcaklık.
30 dereceye ayarlamanıza rağmen oda buz gibi oluyorsa elbette klimada sorun vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,238
Mesajlar
916,084
Kullanıcılar
450,047
Son üye
alperenyildiz5252@hotmail

Yeni konular

Geri
Üst