Klimanın Tamiri

Mesut

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
9 Şub 2007
Mesajlar
765
Puanları
206
Klimanın Tamiri


İNDİR.


Kaynak : www.megep.meb.gov.tr
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
iklimlendirme hakında bildiginiz kitap varmı arkadaşlar sagolun.
 
Arkadaşlar biraz sonra bahsedeceğim konuda bilgisi olup beni aydınlatan olursa çok sevineceğim. Benim evde General fujitsu soğutmada 19000 btu, ısıtmada 25000 btu gücünde inverter klima var. İnverter klimalar hakkında bildiğim, klima devamlı olarak çalışır, ortam ayarlanan ısıya geldiğinde çalışma gücünü kendisi düşürür. Her defasında durup tekrar çalışma yapmayarak fazladan elektrik kaybını önler. Çünkü klimalar en çok elektriği ilk çalışmaya başladıklarında harcıyorlar. Gelelim benim sorunuma, benim inverter klima , 10 dakikada bir duruyor, motor durunca sıcak hava üflemeyi kesiyor. 1 dakika sonra tekrar motor çalışmaya başlıyor. İnverter klima olduğu için çalışmasının hiç durmaması lazım, sadece devrin düşmesi lazım. İnverter diye daha pahalıya aldım , elektrikten tasarruf ederek daha karlı olurum diye düşünmüştüm. Benim klimada bir sorun mu var acaba, bu konu hakkında bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim.
 
klima istenen ısıya gelip durduğunda kompresörde durur.inverter olması hep çalışması anlamına gelmez.daha detay istersen bana cevap yaz.
 
inverter motorlar yüke göre haraket ederler. yani sistemin o anki kapasitesi neyi gerektiriyorsa kompresör onu verir ve tabiki termostat yaptığındada motor durur.bu bir inverter klimada arıza belirtisi değildir.
 
odanın sıcaklığını istediğniz değere ulaştırıyorsa
dış ünite min değerde çalışmaya devam eder
iç ünitenin fan hızı da minimuma düşer.
odanıza ihtiyacınızdan fazla bir klima bağladıysanız yeterli hava sirkülasyonu
olmadığından termstad sıcaklığı çabuk algılar
 
bende sunu ekleyim cihazlarda ortam sıcaklıgının sapmasız 120 saniye hissetme sonucunda cihaz durur buna termostat yaptı denmez cünkü ınverterde termostat yapma olayı yoktur lütfen yanlış bilgiler vermeyelim
 
İnverter klimalar min. değerde çalışırken ortam ısısında belli bir zaman aralığında değişiklik(ısı kaybı-kazancı) olmazsa dururlar. Cihazın yazılımı bu ekonomi. Kolay gelsin.:p
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,806
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst