Lazere alternatif deri kesim cnc

..lazer ile deri uzerine tum kesimler yansitiliyor ...

Özellikle yumuşak ipek kumaş gibi deri keserken o yansıma şart.
Kalemin geçmeyeceği yerlere parça ortalarına filan , ağırlık konuluyor.
 
Abi daha cok amac deri malum canli hayvan oarcasi ve kullanilmayan kisimlar gereksiz kesilmemesi icin
 
Merhaba firmamizda yaklasik 15 adet atom italyan pres var bize daha hizli kesim icin bu firmanin cnc kesim tezgahinin tanitimi yapilmisti.. deriyi bicakla kesiyordu fakat bicak sicak oldugu ve kolay korelmedigini iletmislerdi. Beni etkileyen kesimden ote kesim tezhagini uzerindeki lazer ile deri uzerine tum kesimler yansitiliyor burda eeldeki parca ile derideki kesilmeyecek yerler kesimden cikarilip kesim yonu degisitirilebiliyordu..bu guzel bi ozellikti.. bizim bu makinayi almama nedenimiz ise kesim sekli asla bi pres kesim bicagi gibi degil..suan prototipleri 40 watt lazerle kesiyoruz. Bundada kenar boyasi yapimi biraz zor olmakta...

Merhaba Anliyabiliyorum sıkıntıyı bende daha once lazerde deneme amacli kesim yaptirmistim. Yanan kenarlar ekstra iscilik istiyor kenar boyasinda ve hic icime sinmiyor acikcasi , sonraki bir kac denememde lazerin gucunu baya bi dusurdugumuzde ozaman kabul edilebilir bir kesim elde etmistik. Bu seferde zaman konusunda sıkıntı yasadik ve bana ekstra maliyet cikardilar falan filan. Aliexpress te olan 40 wattlik co2 lazerle zamaninda yeltenmedim degil projeye baslamadan. Onlar acikcasi ideal makinalar benim gibi ugrasanlar icin. Ondada boyut sıkıntısı yasadım ben yekpare 75 cm lik kesimler yapiyorum. O boyutlarda lesen lazerlede dunya para...
 
Bu ısıtma olayı ilgincmis ama fayda saglar muhakkak. Bunuda monte edebilirim belki bicaga dusunmek gerek.
 
Bide makina ya ekstra bi 0arca daha vardi onu ensonda ilettiler malum deri dumduz degil.. kesim oncesi ray uzerinde bir poset tek kat halinda dosenip vakum oluyo sonra kesim yapabilme imkani vermekteydi..
 
Evet vakum meselesine geldim bende yavastan saglam calismak gerek malum derinin desi fiyatlari ortada bir tabak yanlis kesilerse ciddi mali kayip. Ama vakumdan once gerdirmeli( eski tip deri kalip preslerinde uygulanan) bir sistem kullanmak var aklimda. Tabi bunu uygulamadan unce yuzundeki kirismalari minimumam indirmek icin kumas uzerinden deriyi utulemekte lazim.
 
@woodwork Hocam drag knife olayını sanırım kendiniz tasarlıyorsunuz.Sizden bir mahsuru yoksa burada yayınlamanızı rica edebilirmiyim :)
 
Tabi anlatayim olayi gerekirse teknik cizimde paylasirim ama basit bi sistem. 2 somun, 1rulman 8mm ,istenilen uzunlukta "10cm" 8mm vida adimli mil. Milin herhangi bir ucunu ortasindan iceriye dogru 30mm yardirip bir centik attirmayi planliyorum. Centikle 2 es parcaya bolunen milin parcalarindan birinise dairesel testere ile kestiriyorum. Kalan kisim benim bicak tutma yerim olacak. Oraya 2 adet vida deligi actirmayi planliyorum bu delikler bicagin montaji icin. Daha sonrasi basit. Mili rulmanin ortasindan gecirip alttan ve usten somunlarla sıkıstırıyorum. Rulmanin dis kisminida bir mil tutucuya sıkıstırıp sk20 mil tutucuyuda spindle icin ayirdigim noktaya vidaliyorum. Son is olarakta nesterleri istenilen aci ve uzaklikta monte edip bitirmeyi planliyorum.
 
Son düzenleme:
Mekanik kısmında cevap alamadım malesef. Drag knife için tiger kasnak uygunmudur. Ben 10 dişli t5 kullanmayı amaçlıyordum. Motor bir tur attıgında eksen 50mm hareket yapacak bu benim hassas kesim yapmamı engellemez değil mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,272
Mesajlar
916,368
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst