modem ile plc kontrolü

paradox

Üye
Katılım
16 Mar 2007
Mesajlar
87
Puanları
1
Merhaba uzaktaki bir plc nin kontrolünü yapmak istiyorum.modem ile bağlantı kuracağım.ama pek fazla bilgim yok nelere ihtiyacım olduğu konusunda.Kullanacağım plc s7200 öncelikle bunu soruyum s7200 ü doğrudan modeme bağlayabilirmiyim.
Kontrol veya izleme için programmı kullanılıyor yoksa ip adresinden doğru internetten mi kontrol ediliyor.
Kontrol olarak birşey yapmayacağım aslında , plc de bir arıza olduğunda uzak noktadan izlemek istiyorum yalnızca.
İnternetten izlemek mantıklı geliyor.Sonuçta her plc nin de bildiğim kadarı ile adresi oluyor.

Fikri olan veya daha önce uygulamış olan varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.Dökümanım hiç yok bu konuda paylaşırsanız sevinirim...

Kolay gelsin...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
"Dogrudan PLC'ye baglayabilir misin" ya da "buna imkan veren hazır bir PLC modülü var mıdır" bilmiyorum ama araya bir bilgisayar konularak yapılabilir. Internet'ten aradaki bilgisayarına ulasacaksin ve bu bilgisayardan da normal yollarla (örneğin 485 üzerinden) PLC'lere ulasacaksın.

Aradaki bilgisayara bir web sunucu kurar ve PLC'yi kontrol icin web arayuzlerini hazirlarsan guzel de bir çözüm olur.
 
direk modem bağlanarak olmazmı acaba.şimdi bilgisayar koyarsak sürekli açık kalması gerekir.o da sorun oluşturabilir belki.uygulama yapan yokmu bu konuda hiç ?
 
Selam,
S7200 için EM241 modem modulu war onu kullanabilirsin.CPU nun yanına (sol tarafına) takılıyor.Hard olarak baglantılarını yaptıktan sonra soft olarak da rahatlıkla halledersin.Microwin programını açtıktan sonra Tools menusunun altında Modem expansion wizard war oradan programın sana sundugu önergeleri takip ederek işlemi tamamlarsınız.
Not: Modemi kullanabilmeniz icin PLC nizin modeli CPU 222 ve üzeri olması gerekli !!

Saygılar
 
@hopkins cevabınız için gerçekten çok teşekkür ederim.cpu 226 plc min modeli.kafama takılan ikinci bir konu oldu şimdi . modem modülünü direk telefon hattına bağlıycaz sanırım . haberleşmesi normal telefonla arama şeklinde mi oluyo . yani o bizi arıyor biz onu arıyoruz gibi .

uzak noktadan gözlemleme için microwin mi kullanacağım başka bir program veya internete gerek yok mu ?

kolay gelsin ...
 
s7200 türkçe kullanım kılavuzunda modem ile bağlantı ve ayarları anlatmış.biraz okudum gayet güzel gözüküyor.ilgilenenler için tavsiye ederim.
 
selam
Cpu nuzun modeli uygun kullanım için.Telefon kablonuzu direk modeme RJ-11 girişinden bağlıyosunuz.Sizde PC nizden modeme ulaşabilirsiniz.Yalnız yurtdışına mı kurulacak bu iş? S7 200 ün manuelinden bakarsanız ülke kodları yazıyor.Her ülke için bu uygulamayı yapamıyorsunuz sanırım.Bundan emin olamanız lazım.
Gözlemlemek derken programınıza online olabiliyorsunuz ,program yükliyebiliyorsunuz bunun dışında bişey mi sormak istediğiniz?
Malzemeleri bir an önce alıp denemeye başlamanızı tavsiye ederim.
 
cevabınız için tekrar teşekkürler.evet yurt dışına kurulacak fakat ordaki listeden baktım kurulacak olan ülke ukrayna ama listede yok.kuramıyormuyum yani ?

Gözlemlemek derken kastım şu idi: Bir arıza olduğunda her an burdan gidilemeyeceği için arızanın tespiti konusunda bir gözlem .program yüklemek de bunun bir artısı tabiki ama öncelikli olarak arıza tespiti.

kolay gelsin...
 
Rica ederim önemli olan işiniz görülsün..ukrayna listede yok ise durum biraz sıkıntılı olacak sanırım ama belki baska bi yolu wardır.Siemensten S7200 ile ilgili murat bey war,ona sormakta fayda war diye dusunuyorum.İnş. bi çözumu olur. Kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,988
Kullanıcılar
450,025
Son üye
sedef12

Yeni konular

Geri
Üst