Peki Buna Ne Dersiniz Yasal ama Sayaç Döner mi

kaçak elektrik??? Yav adamlar suruçta koskoca su kuyusuna demir somyeyi iki ucuna elektriği verip atmışlar kuyudan sıcak su çekiyorlar.Millet doğuda güneydoğuda elektriğin nasını ağlatıyor.Bir tane elektriği kaçak olmayan bulamazsınız memurlar,polisler,öğretmenler vs dışında. hadi tedaşın gücü yetsin oralarda.Bütün bu hırsızların bedellerini biz batıdakiler ödüyoruz.Sonrada ciyak ciyak ağlarlar bizimle devlet ilgilenmiyor diye. :(
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kayıp-Kaçakla ilgili Tedaş verileri ektedir.Oralarda oturmak varmış !
 

Ekli dosyalar

  • Kayıp-Kaçak TEDAŞ-İl Bazında.rar
    7.6 KB · Görüntüleme: 24
doğudaki tablo gerçekten korkunç daha önce duymuştum herkes elektiriği bedava kullanıyor diye ama rakamları görünce gerçekten etkilendim mardinde %70 lerde sadece %30 luk insanlar parasını ödüyor ağır konuşamk istemiyorum fakat bu kadarınnada pes diyorum
 
elektrik çalmak ağır günah eyvallah.kaçak kullananlar olmasa fiyatların düşeceğine nasıl inanmışsın.herkes benzin çalıyodamı dünyanın en pahallı benzinini kullanıyoruz.mecbur kullanılan şeylerin türkiyede ucuz olmayacağını büyüklerimizin gerekli giydirmeleri yapacağını nasıl bilmezsiniz . :))))))
 
93-99 yılları arasında kaçak çoktu doğru hatta %95 fabrikaların çaldığı o dönemde aydın doğanın gazeteleri 500 milyon dolarlık hırsızlık diye gariban halkı hedef gösteriyordu o dönemde her 10 kişiden 7 si kaçaktı.
ancak 2004- yılından bu güne her 10 kişiden 2 si kaçak neden ucuzlamıyor bu meret
ayrıca şuan günümüzde doğal gaz ile elektrik üreterek çalışan genaratörün sıcak eksoz dumanını depolayarak suyu kaynatıp çeşitli reaksiyonlardan geçirip 2 ci bir elektriği bedeva üreten sistemler çoğaldı adanada bir çok fabrikaya kuruyoruz hatta şuan sadece sıcak havayı fan ile çekerek sıcak hava ile çok enerji harcamadan daha büyük alanları soğutan klima yaptık plc ile kontrol edeceğiz bayram sonu tübitak dan hocalar gelecek bilginize.
 
yalcinoney arkadaşım fikrin gayet güzel ve orjinal. Fakat küçük bir problem var. Yazınızda kullandığınız formüller stabil sistemler için geçerlidir. Oysa bir yükün (burada kondansatör) devreye girip çıkma anlarında geçici rejimler oluşur. Bu durumlarda elektriksel büyüklükleri hesaplamak oldukca zordur. Zaten bu yazının konusu değil. Kısaca şunu söyleyebilirim . Ne yazıkki bahsettiğiniz uygulamanın enerji tasarrufu yapması mümkün değil. Hatta çok ciddi kayıplara sebep olur.

Kolay gelsin.....
 
kaçak elektrik doğuda çok fazla kabul ediyorum... oaralarda insanların yüzdesi olarak bu büyük bir kayıp...

ama istanbuldaki,kocaeli , izmir, ankara, antep gibi büyük şehirlerde ki %1 kaçak doğuda %kaç kaçağa denk bir kayıba neden oluyor acaba...

doğuda kaçakçı çoksa batıda da kaçıranın büyük kaçırdığını unutmamak lazım :))


inşallah kimse hiç kaçırmaz da bizde maliyet düşünce ucuz elektrik kullanırız...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,140
Kullanıcılar
450,262
Son üye
EminFurkan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst