Tef Mezunlarına Bulgaristan Gabrovo Teknik Üniversitesinde Mühendislik Tamamlama

YÖK başkanı bir açıklama bile yapmıyor, fakültemizi mühendislik fakültesi yaptılar, fakat bizi görmezden geliyorlar. Burda bize destek olması gereken kendi hocalarımız bile bizi düşünmüyorlar ve sırtlarını dönüyorlar (mezun olduğum bölümde konuştuğum bir kaç hocanın konuşmalarından bunu anladım). 4-5 kişilik YÖK Genel Kurulunda (YÖK'ün en üst karar alma kurulu) bir tane TEF mezunu hoca var ve yine sanayi bakanlığı müşteşarı TEF mezunu bir hoca. Yani aslında yurtiçinde mühendislik tamamlama olayı çok çok kolay, çünkü yürürlükte olan bir mühendislik tamamlama yasası ve ilgili bir yönetmelik var. Fakat nedense idarece bu yasa uygulanmıyor, yasanın uygulanmaması suç değil midir? Bunun için dava açabiliriz sanırım !.

Ayrıca yurtiçinde tüm bunlara rağmen tamamlama eğitimi mümkün olmuyorsa bile yurtdışı mühendislik tamamlama programlarına katılmak isteyen kişiler olarak bir liste oluşturalım ve kendimiz üniversitelere başvuralım, eğitim danışmanlığı şirketlerine para vermeye gerek yok.
 
Merhablar foruma yeni üye oldum ve konunun tümünü okumaya çalıştım. Kimi var diyor kimi yok diyor kimi dışardaki üniversiteleri övüyor kimi olmaz diyor .

Ben Marmara talaşlı üretim öğrt. mezunuyum ve 5 yıldır özel sektörde çalışmaktayım. Ha memnunmuyum dersen fena değil. fakat neden bizde mühendis arkdaşlar gibi ünvan sahibi olmayalım.

Şimdi bu konuda adam gibi bilen biri beni aydınlatsın. çünkü bende ciddi ciddi tamamlama olayına kfayı takmış durumdayım. Bu bulgarsitandaki üniversitelerden tamamlama yaparsak o yada bu şekilde sts denen sınava bizi alıyorlarmı. ?

sts sınavına bizi almıyorlar baş vurulanlar direk elenecek gibi şeylerde okudum bu doğrumudur?

bir ikinci sorumda olaki yutr dışı tamamlama meselesi olmadı. Tekrar sına girsek ygs lys neysee işte, Bizi sıfırdan mı başlatıcaklar yoksa belli başlı derslerden muaf olup sallıyorum 3. sınıftan felen başlatma olanağı varmı ?

Bunu niye soruyorum derseniz bizim üniverstede alınan derlerin hepsi hemen hemen aynıydı. Sadece farklı olarak yönetci ve iş hukuk gibi dersler vardı mühendsi arkdaşların . Statik, dinamik mukavemet, akış. mek. termo.d. malzeme bil. felan tüm meslek derslermizi aynıydı.

Bu konu hakkında beni aydılatacak ardaşlar varmıdır?


Saygılar

volkan
 
merhaba arkadaşlar ben bu sene mezun oldum bulgaristana muhendislik tamamlama eğitimi almaya gitcektim yök'e denklik varmı diye sordugumda bulgaristandaki hiç bir üniversitenin mühendislik tamamlama diplomasının sınavlı yada sınavsız denkliğinin bulunmadığını söylediler arıyorum telefonlarada cvp veren yok bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi yada bulgaristan dışında başka ülkelerde varmı mühendislik tamamlama ?
 
arkadaşlar bulgarista üniversite okuyanların denklik işlemleri ve bir kaç konuda yök açıklama yapmış bililerinize ...

Bulgaristan’a eğitim için giden bazı Türk öğrencilerin Bulgaristan’da diploma ders notu, şerh ve damga sahteciliği yapmakta olduklarının anlaşıldığı, söz konusu öğrencilerin sahte transkriptlerle Türkiye’deki üniversitelere yatay geçiş yaptıkları, bazı öğrencilerin yasal olmayan yollardan derslerden geçer not aldığı, okula devam etmeden mezun olma imkanı elde ettikleri, sahtekarlığın boyutlarının tahmin edilenin de ötesinde olduğu ve örgütlü bir biçimde yapıldığının gerek öğrencilerle yapılan görüşmelerden gerek tercüme-danışmanlık büroları gibi öğrencilerle yakın temas içinde bulunanlardan alınan bilgilerden anlaşıldığı Dışişleri Bakanlığınca bildirilmiştir.
Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 05.07.2012 tarihli toplantısında Bulgaristan’daki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denklik işlemleri ile Türkiye ve KKTC’deki üniversitelere yapılacak yatay geçişlerin Bulgaristan makamlarıyla bu konuda sürdürülmekte olan müzakereler tamamlanıncaya kadar askıya alınması kararlaştırılmıştır.
Bu nedenle; Kurulumuz YÜKSEKÖĞRETİM KURULU internet adresinde yeni bir duyuru yapılana kadar:
1- Bulgaristan’daki yükseköğretim kurumlarından mezun olan kişilerin denklik başvurusunda bulunmamaları ,
2- Bulgaristan’daki yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin Türkiye ve KKTC’deki üniversitelere yatay geçiş yapmak üzere öğrenim gördükleri Bulgar yükseköğretim kurumunun tanınıp tanınmadığına ilişkin belge talebinde bulunmamaları,
3- 2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrenim görmek, Bulgaristan’a gitmek isteyen öğrencilerin bu ülkedeki yükseköğretim kurumlarının tanınıp tanınmadığına ilişkin bilgi ve belge talebinde bulunmamaları,
4- Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 05.07.2012 tarihli kararından önce denklik işlemleri tamamlanan kişilere ait evrakın yeni bir duyuru yapılıncaya kadar başvuru sahibine iade edilmeksizin Kurulumuzda muhafaza edileceği,
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Alıntıdır.
 
arkadaslar bulgarıstan konusunda YÖk e sorgulama maili attım.Aldıgım cevap Bulgaristan da yapılan muhendıslık tamamlama eğitiminin sınavlı yada sınavsız bir sekilde kurumumuz tarafından tanınmamaktadır.Ozel danısmanlık burolarının vermıs oldugu bilgiye ıtıbar etmeyıp en dogru bılginin kurumumzun verdıgını soylemek ısterız dedıler...
 
Bu üniversitenin denkliği kaldırılmış bilginiz var mı
 
Geçenlerde yök bir açıklama yapmış. Bulgaristandaki politeknik ve tüm üniversiteler dahil, tüek eğitim sistemine uymadığı, uzaktan eğitim ilşe örgün eğitimin bir olmadığını ve sadece para ile geçip mesleki biligini 0 olduğu bu okullara kessinlikle denklik verilmeyektir demişti. Zaten yıllardır da verdiği yok. Bulgaristan işi sadece kendini kandırmaktır, tabi bence.
 
Bu konuyu açan sayın universium acaba bu konuda ne diyor zannediyorum şirket profili olarak açmış bu konuyu ona sormak lazım.Denklik meselesini
 
Geçenlerde yök bir açıklama yapmış. Bulgaristandaki politeknik ve tüm üniversiteler dahil, tüek eğitim sistemine uymadığı, uzaktan eğitim ilşe örgün eğitimin bir olmadığını ve sadece para ile geçip mesleki biligini 0 olduğu bu okullara kessinlikle denklik verilmeyektir demişti. Zaten yıllardır da verdiği yok. Bulgaristan işi sadece kendini kandırmaktır, tabi bence.

Öncelikle Bulgaristandaki eğitim sıfır değil kulaktan duyma bilgilerle polamik oluşturmayın Bularistandan mezun olupta 100 ce denklik alan arkadaşım var. Sizin yarım yamalak duyduğunuz haberin gerçeği şu şekilde Bulgaristanda son zamanlarda "her zaman değil" sahte diploma arttığı için yök bunların önüne geçemek için denklik işlemlerini askıya aldı, bunun üzerine bulgar makamları Türkiye ye heyet gönderdi ve bu sıkıntıyı çözmeye çalışıyorlar.

kaynak1
Yükseköğretim Kurulu - Bulgaristandaki Yükseköğretim Kurumlarında Öğrenim Gören Öğrenciler Hakkında Duyuru (askıya alınmıştır diyorsa demekki önceden veriliyordu kısa süreliğine verilmeyecek)

kanak2
http://www.zaman.com.tr/haber.do?ha...yok-karari-uzerine-turkiyeye-heyet-gonderiyor
 
Ben Teknik eğitimdeyim. Bizden önce mezun olupta, bir umutla gitmiş arkadaşalrın hiçbirsi denklik falan alamadan avucunu yalayıp geri döndiler. Zaten tmmo'da istemiyor bunu. Ayrıca kimseninde kimseyi kandırdığı yok . Maden dediğiniz gerçek o zaman geçen yıl mezun olupta ordan türkiye'ye gelip denklik alanların burasya ismini numarasını yazında bizde inanalım. Kusura bakmayın ama para tuzağından başka hiçbirşey değil bu bulgaristan. İsteyen inanır iseyen inanmaz. Bu benim düşüncem.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,349
Kullanıcılar
450,093
Son üye
plmkenan

Yeni konular

Geri
Üst