Tristörlü grupta kaçak akım oluşması

Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar merhaba

Otoklav ısıtmak için 750 kW gücünde 5 grup rezistans kullanıyoruz her grup 150 kW gücünde. Bu rezistans gruplarını jumo tristörlerle sürüyoruz. Sorun şu ki 5 grup rezistansı devreye alıp % 100 güç uyguladığımızda toprak kaçağı oluşuyor ve toprak akımı 40-45 amperlere kadar çıkıyor ve kaçak akımdan dolayı şalter tüm fabrikanın enerjisini kesiyor. Pano ve makinada ölçümler yaptım herhangi bir kaçak bulamadım. Sürücü çıkışında kaçak akım oluşması normal ancak 40 - 45 amper bana biraz yüksek geldi daha önce bu şekilde bir sorunla karşılaşan var mı acaba? Bu durumda ne yapmalıyız yardımcı olursanız sevinirim.

Pano ve makinalarda ölçüm yaptığınızı belirttiniz bu ölçümü ne ile nasıl yaptınız?

Birde 5 gurup rezistansı tek tek devreye aldınız denediniz mi?
 
Ölçümleri tüm motor ve rezistans gruplarının besleme kabloları ile toprak arasında ayrı ayrı yaptım herhangi bir direnç okumadım.Rezistansları tek tek devreye alıyorum yük akımıyla orantılı olarak toprak akımıda artıyor
 
Ölçümleri tüm motor ve rezistans gruplarının besleme kabloları ile toprak arasında ayrı ayrı yaptım herhangi bir direnç okumadım.Rezistansları tek tek devreye alıyorum yük akımıyla orantılı olarak toprak akımıda artıyor

Toprak akımı derken nötrden geçen akımı kastetmiyorsunuz değil mi ? Peki bu ölçümü pensampermetre ilemi yaptınız.Toprak kaçak akımının belirlenmesi için eğer pensampermetre tipi kaçak akım cihazıyla ölçüm yapıyorsanız üç fazı ve nötür kablosunu pensin içine alarak ve topraklama kablosunu dışarıda bırakarak ölçüm alırsanız doğru sonucu verir.Yoksa nötr iletkeninin yada fazlardan birinin pensin dışında olması durumunda yapılan ölçüm hatalıdır.Ölçümü nasıl yaptığınızı açıklarsanız daha sağlıklı yardımcı olabiliriz.Başka türlü zaten kaçak akımı bulma yöntemi ancak portatif Şebeke analizörü ile olur.
 
Toprak kaçağını toprak hattından geçen akımı ölçerek tespit ettim.
 
Bence olcumu meger ile guc kablolarini ayırıp yine ekupmanlari tek tek olcmelisiniz.

Ölçümleri ne ile derken hangi olcu aleti ile sorusunu kastetmistim.
 
Fluke marka tru rms pens ampermetre kullandım. Bugün megerle izalasyon testi yapacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,140
Kullanıcılar
450,262
Son üye
EminFurkan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst