feyizu
Üye
Merhabalar sevgili dostlar..Gelinimin BEKO D2001 bulaşık makinasında bir sorun var..daha önce annemin Arçelik leydi makinasında aynı sorun vardı onu kolayca su alma swicini temizleyerek halletmiştim..ancak bu BEKO da makinanın sol yanındaki su cebinde bu swici bulamadım..sorun anladığınız gibi su alıp programı başlatmama..bazen içine kova ile su koyunca program başlıyormuş(gelinime bir komşusu söylemiş yapınca çalışmış ama ben denedim çalışmadı) geçenlerde sol yanı söktüm su alma swicini bulacağım diye ama yok..su girişinin orada bir swic var o da sağlam zira ben makinayı söküp de çalıştırmayı deneyince aslanlar gibi su aldı program sonuna kadar yürüdü su boşalttı kuruttu ve durdu..ama ben sadece su alma swicini sökmeye çalışmıştım..annemin makinasında ise bu swiç aralıklarla 3 kez su almasını organize ediyordu..cebin içinde su seviyesi yükselince şamandra kalkıp suyu kesiyor,seviye düşünce tekrar su almaya başlıyoru..bu BEKO da da su alma işlemi sanki aşamalı oluyor ama işlemi ne kontrol ediyor bulamadım sistemi de anlayamadım..
Sevgili ustalarım konu basit ama makinaya yabancıyım..nereye odaklanmam gerektiği konusunda yardım rica ediyorum.
Sevgiler,saygılar.
Sevgili ustalarım konu basit ama makinaya yabancıyım..nereye odaklanmam gerektiği konusunda yardım rica ediyorum.
Sevgiler,saygılar.