sedat50
Üye
arkadaşlar kompanzasyonla ilgilenen hemen her arkadaşın bildiği gibi kompanzasyon tesisleri alıcılara en yakın ve ortak bir noktada kurulmaya çalışılır.kablo kayıplarınız,kesitleriniz,seçeceğiniz trafolar genelde kompanze tesisleri alıcılara en yakın noktada olacak şekilde düşünülür..sisteme yeni bir bina veya tesis ilave olması durumunda aynı şeyler tekrarlanır..ben şunu hep beraber tartışmaya açmak istiyorum..tüm arkadaşların fikirlerinide merak ediyorum doğrusu...ölçülendirmesi og girişinden tek bir yerden olan ve ileriye dönük yapılması istenen binalarla ilgili net bir og projesi olan entegre bir tesiste 2008 yılı için kompanze tesislerini og de inşaa etmek mühendislik açısından ve para açısından bize ne getirir ne götürür.elbette og kompanzasyon klasik sistemlerin revizyonuna göre daha pahalı olacaktır..fakat bu işi bir defada ve tek merkezden halletmek de bence avantaj gibi gözüküyor..hem tarifeler ileride tekrar düşürüldüğünde og den sistemin kontrolü daha rahat olacaktır diye düşünüyorum..ayrıca kondansatörlerin ag tarafındaki harmoniklerdende etkilenmesi biraz daha az olacaktır .fakat og kompanzenin getiri olarak da sistemdeki mevcut og-ag dağıtım trafolarımızın ve bu trafoların ag tarafından binalara giden ag kabloların revizyonuda gerekecektir ..bu konuları artıları ve eksileri ile tartışalım istiyorum..sitede herkes genelde ag klasik kompanzeden bahsetmiş. herkese şimdiden sevgiler saygılar..01.01.2008 tarihine kadar vaktimiz var nasıl olsa