Çamaşır makinesi su ısıtma sorunu

Kireç önleyici yerine beyaz sirke karbonat kombinasyonu yapıyorlar gideri falan da temizliyor aslında güzel.
Sirke,karbonat ve limon tuzu. Makine boş olarak 90 C° ısıda ve ''ısınmaya başladığı zaman'' yapılmalı. İlk çalışma öncesi deterjan çekmecesine dökülürse makine su almadan önce bunları tahliye edeceği için işe yaramaz.Bunu çok sık yapmamak lazım; keza yüksek ısı tahliye hortumunu bayağı ısıtıyor soğuyunca zamanla gevrekleşip çatlıyor.

Sirke,karbonat ve limon tuzu. Makine boş olarak 90 C° ısıda ve ''ısınmaya başladığı zaman'' yapılmalı. İlk çalışma öncesi deterjan çekmecesine dökülürse makine su almadan önce bunları tahliye edeceği için işe yaramaz.Bunu çok sık yapmamak lazım; keza yüksek ısı tahliye hortumunu bayağı ısıtıyor soğuyunca zamanla gevrekleşip çatlıyor.

Ustam en iyisini siz bilirsiniz.

Planlı eskitme starajisi varken uzatmalar .
Fazla uzatma olmasın diye hesaplanmış.

Kireç önleyicileri bir çok şekilde test ettim. Calgon kireç önlüyor ancak kireç temizlemiyor.
Limon tuzu çok etkili. Porçöz makinenize zarar veriyor fakat aşırı etkili.
Düzenli kireç önleyici kullanmak ya da kullanmamak işte bütün mesele bu. Bence sadece rezistans için saçma. Bunu yapacağıma 6 ay geçince rezistansı söker temizler tekrar takarım. Ayda 1 gire limon tuzu yeterli.
sirke, karbonat ve limon tuzunu ise önermiyorum. Hepsi karışınca su paletlerine ve tambur örümceğine zarar veriyor. @mezya eln hocam yanlış anlamayın. Forumda sizi takip ediyorum ve şahsi görüşüm; çok değerli ve yardım sever bir insan olduğunuz yönünde. Sadece bu fikrinize katılmadığımı belirtmek istedim.
Saygılar.

Baş tacısın eksik olma, kanalını takip edenlerdenim. Mesleğin verdiği 18 yıllık deneyime göre durum izahı yaptım. Örneğin bulaşık makinesi tabletlerinde sirke,limon tuzu ve karbonat kullanılır. Kokuyu önler ve makine aksamlarını da temizler. Tabi buradaki karışım oranı düşük olduğu için zarar vermez. Tüketici bol bol sirke, bol bol limon tuzu, bol bol karbonat katarsa ayrı elbette.
Ütü yaparken tabanı yanmış ütü çok getirilir bana. Müşteriyi bekletir ütüyü fişe takıp biraz ısındıktan sonra fişini çekerim. ''Parol'' ile tabanı tertemiz edip teslim eder ve müşteriye de aynısını uygulamasını söylerim.

Baş tacısın eksik olma, kanalını takip edenlerdenim. Mesleğin verdiği 18 yıllık deneyime göre durum izahı yaptım. Örneğin bulaşık makinesi tabletlerinde sirke,limon tuzu ve karbonat kullanılır. Kokuyu önler ve makine aksamlarını da temizler. Tabi buradaki karışım oranı düşük olduğu için zarar vermez. Tüketici bol bol sirke, bol bol limon tuzu, bol bol karbonat katarsa ayrı elbette.
Ütü yaparken tabanı yanmış ütü çok getirilir bana. Müşteriyi bekletir ütüyü fişe takıp biraz ısındıktan sonra fişini çekerim. ''Parol'' ile tabanı tertemiz edip teslim eder ve müşteriye de aynısını uygulamasını söylerim.
Evet maalesef doğru ölçüyü ayarlayamıyorlar. Paslanmaz çeliklerde bir sıkıntı yok ancak demir oranı yüksek metallerde ve özellikle vidalarda direkt paslanmaya yol açıyor yanlış kullanımlar.
Palet kırılmalarında en çok gördüğüm şey paslı vida.
Üretici zaten tambur ve tambur demirinde tasarrufa gittiyse geçmiş olsun.
Bu aralar o kadar çok kazan demiri kırılması oluyor ki şaşırıyorum.
Kullanıcı alışkanlıkları, instagram fenomenleri, üretici tasarrufu... 5 yılı dolan makine çöple ya da çok masraflı bir tamirle karşılaşıyor. Sizin bilgi birikiminize hayranım. Gerçekten samimiyetimle yazıyorum. Yazılarınızı özenle okuyorum. Teşekkürler gerçekten.

Evet maalesef doğru ölçüyü ayarlayamıyorlar. Paslanmaz çeliklerde bir sıkıntı yok ancak demir oranı yüksek metallerde ve özellikle vidalarda direkt paslanmaya yol açıyor yanlış kullanımlar.
Palet kırılmalarında en çok gördüğüm şey paslı vida.
Üretici zaten tambur ve tambur demirinde tasarrufa gittiyse geçmiş olsun.
Bu aralar o kadar çok kazan demiri kırılması oluyor ki şaşırıyorum.
Kullanıcı alışkanlıkları, instagram fenomenleri, üretici tasarrufu... 5 yılı dolan makine çöple ya da çok masraflı bir tamirle karşılaşıyor. Sizin bilgi birikiminize hayranım. Gerçekten samimiyetimle yazıyorum. Yazılarınızı özenle okuyorum. Teşekkürler gerçekten.

Derin bilgileriniz için teşekkürler.

Makina ömrü 5 yıl ( ortalama )
Satın tercih ne olmalı ?

Ana markalı ürünlermi almaliyiz yoksa alt markalı .

Kapsamli otomatik , normal otomatik.
Satın almadan neye dikkat etmeliyiz .
ve marka model vs gibi .
Arıza verse bile kolay değişimi ve piyasada parça bulunur markalar
Teşekkürler.
Kolay Gelsin Sağlıcakla...

Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,187
Kullanıcılar