Çamaşır makinesi su ısıtma sorunu

Kireç önleyici yerine beyaz sirke karbonat kombinasyonu yapıyorlar gideri falan da temizliyor aslında güzel.
Sirke,karbonat ve limon tuzu. Makine boş olarak 90 C° ısıda ve ''ısınmaya başladığı zaman'' yapılmalı. İlk çalışma öncesi deterjan çekmecesine dökülürse makine su almadan önce bunları tahliye edeceği için işe yaramaz.Bunu çok sık yapmamak lazım; keza yüksek ısı tahliye hortumunu bayağı ısıtıyor soğuyunca zamanla gevrekleşip çatlıyor.

Sirke,karbonat ve limon tuzu. Makine boş olarak 90 C° ısıda ve ''ısınmaya başladığı zaman'' yapılmalı. İlk çalışma öncesi deterjan çekmecesine dökülürse makine su almadan önce bunları tahliye edeceği için işe yaramaz.Bunu çok sık yapmamak lazım; keza yüksek ısı tahliye hortumunu bayağı ısıtıyor soğuyunca zamanla gevrekleşip çatlıyor.

Ustam en iyisini siz bilirsiniz.

Planlı eskitme starajisi varken uzatmalar .
Fazla uzatma olmasın diye hesaplanmış.

Kireç önleyicileri bir çok şekilde test ettim. Calgon kireç önlüyor ancak kireç temizlemiyor.
Limon tuzu çok etkili. Porçöz makinenize zarar veriyor fakat aşırı etkili.
Düzenli kireç önleyici kullanmak ya da kullanmamak işte bütün mesele bu. Bence sadece rezistans için saçma. Bunu yapacağıma 6 ay geçince rezistansı söker temizler tekrar takarım. Ayda 1 gire limon tuzu yeterli.
sirke, karbonat ve limon tuzunu ise önermiyorum. Hepsi karışınca su paletlerine ve tambur örümceğine zarar veriyor. @mezya eln hocam yanlış anlamayın. Forumda sizi takip ediyorum ve şahsi görüşüm; çok değerli ve yardım sever bir insan olduğunuz yönünde. Sadece bu fikrinize katılmadığımı belirtmek istedim.
Saygılar.

Forum istatistikleri

Konular
130,167
Kullanıcılar
453,294
Son üye
MEGATRO

Yeni konular

Geri