Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çizim programlarındaki FİLLET komutu hakkında yardım
Merhaba arkadaşlar bana fillet komutu nasıl kullanılır nerelerde kullanılır acıklaması konusunda yardımcı olabilirmisiniz fillet benim bildigim düz silme yapar ama kullanamadım.acil yardım
Aotucad te fillet komutu yardımıyla köşeleri yuvarlatabiliriz. burada command satırına fillet yazarsak alt menüsünde radius yani yarıcap kısmına köşeleri yuvarlatmak istediğimiz değeri girip bir karenin 90 derece olan köşelerini bi cember gibi yuvarlatabiliriz. burada baştan radius 0 dır. buna bir değer gir ve karenin 2 kenarını seç.
merhaba bilginiz için öncelikle teşekkür ederim see elektrical caddy çizim programındaki fillet giriyorum fillet redius da 5 yazıyor degeri degiştiriyorum ama yarıcap degişmiyor mesela bir daire çiziyorum daireye tıklayınca fillet aktif oluyor yarıcapı 5 degilde degiştiriyorum ama daire degişmiyor bunun için başka bir işlem yapmam gereklimi
Elektrik tesisatı çizen bir kişi genellikle fiilet komutunu köşeleri yuvarlatmak için kullanmaz.Priz gibi bir sembolden panoya kadar duvarlardan offset komutu ile duvara paralel çizgiler elde edilir ve bu çizgilerin kesişen kısımlarının fazlalıkları yada eksiklikleri fillet komutu yardımıyla düzeltilir.Burada fillet in yarıçapı 0 ayarlanmalıdır.Kısacası fillet trim ve extend komutlarının işini tek başına kendi yapar.
konuya ilişkin ek olarak fillet komutu çizime estetik katmak içinde kullanılır. Örneğin çoklu bir kablo çekimi yerine tek bir çizgiden ayrılmalar yaparak bir çok ekipmana giriş yapabilirsiniz. Kablo sapmalarının (dönüşlerinin) olduğu yeride etiketlerseniz daha sağlıklı ve anlaşılır olur. başka bir örnek ise bir armatürden diğer armatüre girdi çıktı şeklinde giden bir kabloyu (buat kullanılmıyorsa, vago klemens vb. bağlantı elemanları varsa) bir sağa bir sola fillet yaparsak daha estetik durur.