Elektronikzede
Üye
Kablolar sağlam çıktı.Merhaba. Siyah ve beyaz kablolar açısından 1- Kablo iç kırıkları olabilir, 2- Kristale lehimli noktasından soğuk lehim oluşmuş olabilir. Öncelikle avometreyle siyah-beyaz kabloları uçtan uca (devre kartı-kristal lehim bağlantısı arasında) sesli omaj testi yapılıp kablolarda iç kopukluk olup olmadığı net olarak bu testle teyit edilmeli. Kablolardan biri veya ikisinde iç kopukluk avometre ölçümüyle ortaya çıkarsa bu kablolar ayni kesitte ve boydaki kablolarla değiştirilmelidir. Kablo iç kopukluğu kesin olarak yoksa kristale olan mevcut lehim bağlantısı 30 watt 'lık iğne bir havya ile yenilenmelidir.
Not: Bu işlemlerden sona seste kesiklik veya tutukluk kalmayacaktır. Bu lehim işleminden sonra pasta artıkları PCB' den ve kristalden dikkatlice temizlenip kaldırılmalıdır, Çünkü bu artıklar da parazitli çıkış seslerine neden olabilir, PCB'de ve kristalde kalırsa ses kalitesini olumsuz yönden etkileyebilir. Kolay gelsin.
Radyo yok.Tek switch record tuşunun hareket ettirdigi swi,tch ve içini temizledim.İçi çok tozlu görünüyor, kompresörle üfleme imkanınız var mı?
Kaset çalar radyolu ise:
Play tuşu ile beraber hareket eden bir swiç olması lazım,
bu swiç ampli kısmındaki preampli girişini radyo/teyp manyeik kafasına bağlayan swiç.
Genellikle bu swiçten problem oluyor, spray her zaman çözüm olamıyabilir.
(Resimdeki toz bunun kanıtı)
Bu sürgülü swice Enjektörle, Karbon Tetra Klorür sıkabilirseniz iyi olur ancak bunu ugularken dikkatli olmak, miktarını fazla kaçırmamak gerekir.
Bu swice manyetik kafadan gelen kablolar bağlı mı?Tek switch record tuşunun
Muhtemelen.Switche dogru kablolar gidiyor,cok yakınında karta baglı.Tamamen söküp topladıgım için tekrar kontrol edemiyorum şuan.Ama o switche dün sprey sıkıp birkaç kez temizledim yerinde.Bu swice manyetik kafadan gelen kablolar bağlı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?