Çok para kazanan mühendis

Katılım
21 Ara 2010
Mesajlar
291
Puanları
1
Arkadaşlar sizce en çok hangi branşa yönelen elektrik-elektronik mühendisi Türkiye şartlarında en iyi parayı kazanıyordur? Otomasyon mühendisi? Satış mühendisi?Elektrik mühendisi?Elektronik mühendisi?Bakım-onarım mühendisi?Şantiye mühendisi? vs.. Çok kazandığını iddaa ettiğiniz mühendis hangi alanda kazanıyordur bunu da yazarsanız iyi olur. Çok merak ettim bakalım ne sonuç çıkacak :) Şimdiden teşekkür ederim. (farzedelimki hepsi işini severek yapıyor hepsi bilgili)
 
para kazanmak istıyorsan sadece dıploma yetmez dıploma senı gıdeceğın yonde yol gosteren tabela olarak duşun hangı yola gıdeceksen azmedersen para kazanırsın :)bu konu nasrettın hocanın işine benzer hoca bır duğune gıtmış ama kıyafet olarak gran tuvalet kurk vs. hocaya rağbet super başka bır duğune davet ederler sıradan kıyafetle gıder kımse hocaya rağbet ıtıbar gostermez hoca uzulur uçuncu bır davete gıderken kurkunu gıyer hocayı yemekte baş köşeye oturturlar hoca bakarkı rağbet kurke çıkarır kurku sofraya koyar YE KURKUM YE der burada anlatmak ıstedığım:) genç muhendisler alınmasın diploma almakla bu iş olmaz para kazanacaksan alın terı çıkacak kafa yorulacak :)
 
tamam ben diploma açısından sormadım zaten :) Diplomayı aldılar piyasaya çıktılar. Hepsi çalışıp alın teri döküyor ama hangisi daha çok kazanıyor acaba? Bilgi hepsinde var acaba hangisi o seçtiği alanın bilgisinden daha çok kazanıyor??
 
açıkcası biraz şans meselesi çalıştığınız şirketin size verdiği değer vb. ile alakalı. yada kendi işinizi yaparsanız piyasada tutulma, bulunduğunuz yer hepsi etkiler.
 
Çok para kazanın ilk kuralı için yapmış olduğunuz işle ilgili müşteri portföyünüz olmasıdır. Çalışmış olduğunuz işyerine müşteri anlamında katma değer katabiliyorsanız size her zaman talep var demektir. Dolayısyla fazla para kazanmanızın önüde açılmış olur.
 
Ankara eski tedaş müdürü bir seminerde genç arkadaşlarımız diplomayı alır almaz hemen paraya bakıyolar, bi piyasaya girin iş öğrenin,piyasayı tanıyın işverene ne verebileceğinizi gösterin ondan sonra para düşünün demişti.Tabiki bu özel için geçerli.Diplomayı alır almaz Aselsan,Roketsan,Havelsan,Tai gibi yerlere girebilirim diyorsan direk yüksek maaşla başlarsın zaten.Sen hangi branşa gönül vermişsen o branşta ilerle.İşini en iyi şekilde yaparsan zaten para kazanırsın.
 
Bence artık onlar eskide kaldı. Okulda iyi bir eğitim alırsan ve sanayiyle iç içe olup proje geliştirirsen sen para peşinde koşmazsın onlar senin peşinde koşar. Yani mezun olmadan 2 sene önceden seçtiğin alan belli olmalı. o yüzden diploma benim için önemli değil. O yüzden diplomayı almadan 2 sene önceden gideceğin yol belli olmalı ona göre 2 seneni değerlendirmeli kendini geliştirmelisin. Ben bunları düşünerekten o soruyu sormuştum :) Benim için önce bilgi sonra bilgiden kazanılacak para önemli
 
Çalışma saati - gelir denleminden bakarsak, kamudakiler en yüksek gelire sahip...

Özel sektörde, (afedersiniz ama tam karşılığı bu) "EŞŞEK" gibi 8-10 yıl çalıştıktan sonra, şansınız da yaver giderse, -bunca senede kanıksadığınız biçimde antisosyal biçimde yaşamaya devam ederek- iyi sayılabilecek bir gelir elde edebilirsiniz...

Çok mu karamsar oldu ?
Malesef benim gördüklerim bunlar...
Taahhüt ve proje sektörü böyle...

Şunu da açık yüreklilikle belirtmeliyim ki; taahhüt işlerinde karşılaştığım elektrik şefleri, yani mühendisler,
meslek olarak tın tın... Yöneticilik kabiliyeti olarak sıfır... Kibirlilik konusunda ise "on" numara...
 
Teşekkür ederim arkadaşlar beklediğim tarzda cevaptı son 2si. Allah taahhüt işlerine bulaştırmasın çok riskli işler
 

Forum istatistikleri

Konular
129,027
Mesajlar
922,649
Kullanıcılar
451,285
Son üye
aslanlion

Yeni konular

Geri
Üst