Önerebileceğiniz Elektrik Devreleri

mhmmdlkts

Üye
Merhaba arkadaşlar... Hoby Olarak bir elektronik devre yapmak istiyorum işe yarar bir devre... Devre nin yapım zorluğu 10/4.3 olsun lütfen :D :D

Dimmer devresi yapın potansiyometreyi etanj buata monte edip kullanabilirsiniz. (İşe yarar ve kullanışlı.)

10/4.3 derken elektriği ve elektroniği bilginizi oranlıyorsanız direkt dimmerle uğraşmanızı tavsiye etmem. Yüksek voltaj ile öğrenmeye başlamayın. Düşük voltajla başlamanızı öneririm.

yürüyen ışık ( kara şimşek ) devresi ile başlamanızı öneririm. yada flip flop devresi ile. temel 4 devre elemanını öğrenirsiniz. direnç - kondansatör - transistör ve led..

kolay gelsin

Cevaplarınız İçin Çok Teşekkürler Daha Önceden Kara şimşek Yaptım Serkan Abi. Dediğin Gibi Dimmer Yükse Volt Tehlikeli Olabilir... (yürüyen Işıkdan daha zor bişi Olabilir :p :D

Bende senin gibi başlamıştım. flip floplar daha sonrasında basit FM vericilerle uğraşmıştım. Çokta eğlenmiştim.

sizde 50-100 mt içerisinde yayın yapabilecek basit bir fm verici yapıp nasıl çalıştığını öğrenebilirsiniz. Eğer ilgimi çekmiyor derseniz ses sistemleri ile ilgili anfi yada başka bişeyler yapabilirsiniz. Aslında bunu siz isteyin biz size yardımcı olalım. daha çok ne ilginizi çeker ise biz size öneri verelim.

kolay gelsin

bir alıcı, verici devresi yapabilirm bu iyi bir fikir nasıl başlmalıyım ?

alıcı devresi için tda 7000 entegresini inceleyin araştırın. verici için bir çok devre örnekleri var. tek yada 2 transistörlü basit modellerle başlayın 16 yaşındaymışsınız.. Çok hızlısınız..

Teşşekürler.. Bahsettiğiniz entegreyi araştırıcam..

Forum istatistikleri

Konular
130,309
Kullanıcılar
453,576
Son üye
Yakup_63

Yeni konular

Geri