Önerilerinizi bekliyorum

Cüneyt bey mrb
bu fabrika ilk önce bir holden oluşuyormuş ve topraklaması düzenli bir şekilde yapılmış yıllar önce.
ama şuan fabrika 4 holden oluşuyor ilk holden sonra toprak namına bir şey yapılmamış. ve hatta toprak ve nötr de birleştirilmiş. bizimde planımız öyle ama bizim makinanın yanında 2x75 kW DC,4x25 kW AC, 2x37 kW AC, 1x22 kW AC sürücülü motor var. malum her birine şok bobini bağlarsak maliyet bayaa artacak

Tekniğin pazarlığı olmaz.Pazarlık maliyeti,maliyet maliyetini ! geçer.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
aklımızdaki düşünce o ama maliyetli olacağından onu en son çare olarak uygulayacağız
 
aklımızdaki düşünce o ama maliyetli olacağından onu en son çare olarak uygulayacağız
topraklaması sağlam olan holden çalıştığınız fabrikanın elektrikçilerine veya siz bir hat çekin.Ellerinde 100-200 metre sizin devreyi çalıştıracak kablo vardır mutlaka ve testinizi yapın eğer sistem çalışırsa fabrika yetkililerini çağırın ve durumu anlatın tesisatlarında gerekli iyileştirmeyi yapsınlar!Bence başka bir yol görünmüyor!
 
Kabloyu geçiçi olarak çekersiniz eğer çalışırsa hem ek maliyeti konuşur hemde gerekli tesisataki iyileştirmeleri yaptırırsınız veya yaparsınız.
 
:) sorun topraklamada değil galiba. çünkü o uygulamayı denedik ama çözüm olmadı. iş şok bobinlerine kalıyor galiba
 
:) sorun topraklamada değil galiba. çünkü o uygulamayı denedik ama çözüm olmadı. iş şok bobinlerine kalıyor galiba
Topraklamada olmaya bilir ama sizin enerji aldığınız hatta harmonik kirlenme fazla ise sizin devreniz çalışmayacaktır.Dediğimi denerseniz bence hem topraklama hemde harmonik kirlenmeden sisteminizi kurtarmış olursunuz.Ayrıca fabrika sahiplerine arızanın sizin sistemden kaynaklanmadığını da ispatlamış olursunuz aksi takdir de sistem çalışmadığında sizin sistemin çalışmadığından şikayet edeceklerdir diye düşünüyorum.Yalnız çektireceğiniz bu seyyar hattın geldiği panoda süürücü gibi cihazlar olmazsa bence daha iyi olur!Gerisi size kalmış kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,824
Mesajlar
920,784
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst