https://320volt.com/tda1554q-2x22w-anfi-devresi/
Sevgili ustam; bir hobi devresini yaparken hem bundan büyük zevk alayım hem de yapılan bu hobi devresi bir kenara atılmayıp iyi bir işe yarasın derseniz işte size en ideal veya amatör olarak yapılabilecek olan basit devreli TDA 1554q amfi entegreli devredir.
Ben 11-12 sene önce bu projeyi şöyle yaptım; önce bilgisayarcıma gittim, 2. el bozuk ve sağlam 200-250 watt'lık 2 adet PC PSU' su satın aldım. Bozuk olan PSU'nun içini (PCB'sini vidalarından söküp) boşalttım, diğer sağlamını 12 volt DC besleme kaynağı olarak kullanıp ikisini yan yana birleştirip (Koli bandıyla sarıp) bir masaüstü PC'min ses çıkışında (stereo) olarak kullandım ve halen severek kullanıyorum.
TDA 1554q'da çok fazla (amatör olarak çalışanları zorlayıp yormayacak)
Elektronik devre elemanını içermiyor, uygun bir delikli pertinaksı alıp üzerine dikkatle kendi devre şemasına göre monte edilip 200-250 watt PSU'nun 12 volt çıkışını DC giriş beslemesi olarak da ona bağlarsınız. Açma/kapamayı ilk sağlam çalışan PSU'nun açma/kapama anahtarından (üzerinde yoksa seri olarak 220 volt AC'den ilave edilerek) yapmış olacaksınız. Ben bu basit projeyi evde bu şekliyle tamamladım.
Elinizde 2 adet 30-40 watt çıkışlı hoparlör kabinleri varsa stereo çıkışı bunlara bağlayın yoksa amfi çıkışı 2*22 watt olduğundan bundan mutlaka biraz daha yüksek watt gücündeki kabinleri satın alıp kullanın. Ben eski bir müzik setinin 2*30 watt'.lık stereo çıkış kabinlerini bu sesin çıkışında kullandım. Çünkü kaset-çalar mekanizmasını artık kullanıp müzik setini kullanamadığımdan dolayı bari kabinleri TDA 1554q'nun çıkışında bir işe yarayıp da kullanılsın dedim.
Not: Önce normal trafolu-redresörlü (ayni linkteki gibi) besleme kaynağı kullanıp sonrasında PC PSU'sunu kullandım, aralarında hiçbir fark kesinlikle de bulunmuyor, ben her ikisiyle de çalıştırdım çünkü, bu nedenle boşu boşuna trafo masrafına pek gerek yoktur, PSU bu işi ziyadesiyle yapıp başarıyla bu beslemeyi yapıyor.
Çok önemli not: Amfi çıkışı 2*22 watt olarak ve köprülenmiş olarak verildiğinden dişi stereo jakında GND'yi ortak tutarak kesinlikle kullanamıyoruz, mecburen ayrı ayrı dişi soketler (resimdeki gibi) kullanmak veya 2*2 kabloyla birbirinden bağımsız çıkışlı 4 adet 0.75 kabloyla bu ses çıkışı kablosuyla bu çıkışı almak gerekiyor. Ben resimlerdeki gibi bu tür bir jakı kullanmadım, direk kablolarla çıkışları alıp hop. kabinlerine kablo eki yapıp üzerini izole bant ile kapatarak çıkışa irtibatlandırmıştım. Kolay gelsin.