Ötönazi sizce hakmıdır ?

@0M42, yok öylesini duymadım, bilmiyorum. Beyin ölümü diye bir durum var. O durum gerçekleşmeden nasılsa ölecek diye kimseden organ alınmıyor bildiğim. Tabi beyin ölümünden geri dönüş var mı bilmiyorum. Ayrıca karaciğer, böbrek gibi organlar yaşayan insanlardan alınıp hasta olanlara nakil edilebiliyor ve her iki kişi de hayatlarını sürdürebiliyorlar. Baldızım bacanağıma böbreğini verdi.

Bizim toplum olarak genel sorunumuz her konuyu ya dine ya siyasete göre yorumlarız ve sonunda mutlaka tartışırız. Soruyu soran eğer İslami açıdan uygun mu diye düşünse ilmihale bakardı diye düşünüyorum. Ötanazi evrensel bir konudur o yüzden din gibi kişisel düşünceler karıştırılmamalı. Yani müslüman olana yasak olmayana serbest mi olmalı?

@0M42, yok öylesini duymadım, bilmiyorum. Beyin ölümü diye bir durum var. O durum gerçekleşmeden nasılsa ölecek diye kimseden organ alınmıyor bildiğim. Tabi beyin ölümünden geri dönüş var mı bilmiyorum. Ayrıca karaciğer, böbrek gibi organlar yaşayan insanlardan alınıp hasta olanlara nakil edilebiliyor ve her iki kişi de hayatlarını sürdürebiliyorlar. Baldızım bacanağıma böbreğini verdi

Beyin ölümü dediğiniz tıbbın ön gördüğü bir şeydir. Beyin ölmez ölmesi demek hücrelerin birer birer yok olması demek. Beyin felcine verilmiş bir terimdir beyin ölümü. Aslında ölen bir şey yok hala yaşıyor sadece sistem olması gerektiği gibi işlemiyor. Beyin ölümü teşhisi koyulup sağlığına kavuşanlar peki?

Bizim toplum olarak genel sorunumuz her konuyu ya dine ya siyasete göre yorumlarız ve sonunda mutlaka tartışırız. Soruyu soran eğer İslami açıdan uygun mu diye düşünse ilmihale bakardı diye düşünüyorum. Ötanazi evrensel bir konudur o yüzden din gibi kişisel düşünceler karıştırılmamalı. Yani müslüman olana yasak olmayana serbest mi olmalı?
Ben en başta ne yazdım? İnancım islamdır dedim o şekilde yorumlayabilirim dedim. Diğer dinler ne diyor neyi uygun görüyor bilemem ilgimi de çekmez. Ayrıca burada bir art niyet yok ki neden din, siyaset nutukları sergilendi. Maksadım siyaset değil üstü kapalı imalarda bulunmakta değil (sizin gibi). Kendi inancıma göre neyse onu söyledim madem ki yanlış olduğunu düşünüyorsunuz araştırıp nedir öğrenin.

yanlış organ naklini öğren önce beyin ölümü gerçekleşince nakil oluyor canlı iken alınmaz bırak da doktorlar işini yapsın.
Beyin ölümü dedikleri bu işi kılıfına uydurmaktır.Yoksa kimse bağış yapmaz.

Doğru söylüyor.

Organ bağışı resmen cinayettir.

yanlış organ naklini öğren önce beyin ölümü gerçekleşince nakil oluyor canlı iken alınmaz bırak da doktorlar işini yapsın.

Seni başka bir forumdan da tanıyorum. Bana göre senin ruhsal problemlerin var akıl sağlığı çok yerinde biri olarak görmüyorum seni o yüzden bundan sonraki yorumlarını yokmuş gibi sayıp cevap yazmayacağım. Ancak mesajın için şunu söyleyebilirim medikal sektörüne verdiğim hizmetler doğrultusunda edindiğim bilgiler ile bir doktorla kesinlikle boy ölçüşemem ancak adımdan emin olduğum gibi eminim ki seni 5 kere cebimden çıkartırım.

Saygılar çakma linux çu kardeş...

Organ nakli ne şekilde olursa olsun yaşayan bir bedeni organlarını aldıktan sonra öldürmek demektir. Neticede vücut organsız yaşayamaz. Sizde biliyorsunuz ki vücut öldükten sonra organlar bir işe yaramaz çünkü organlarda ölmüştür. Vücut öldükten çok kısa bir süre sonra hücreler süratle ölmeye başlar ölümün geri dönüşü, döndürülmesi mümkün değildir. O yüzden organı alınacak kimse henüz ölmemişken, hala ruhu bedeninde, kalbi atıyor, kanı damarlarında dolaşıyorken gerçekleştirmek gerekir. İşte sakınca doğuran kısım burasıdır. Önceden de yazdığım gibi canı Allah(cc) verir yine o alır. Hastanın durumu ne olursa olsun ölüp ölmeyeceğinin garantisini ancak Allah(cc) verir. Bir emir buyurur şifasını verir hayata döner.

Ancak sen kısıtlı imkanların ile "hasta ölecek" deyip organlarını alıp kendi kararın ile ölümünü gerçekleştirirsen tabir yerinde ise hem cinayet işlemiş olursun hemde şirk koşmuş olursun. Çünkü bu konudaki karar merci insanoğlu değildir dediğim gibi son ana kadar Allah(cc) tan ümit kesilmez.

Bu ne demek şimdi mademki ihtilafa düştünüz internetten arştırıp okuyun. Hem araştırmamak okumamak ama fikir yürütmek. Ben ne ise onu yazdım gerçekleri hazmedemeyip deli saçması demek, taliban işid zihniyeti demek ona yakıştırmak bile konuya ne kadar uzak ve yabancı olduğunuzun göstergesidir. Ayrıca saygısızlıktır.

İnanmak zorunda değilsiniz. Sizin doğrunuz neyse onu yapabilirsiniz kimse sizi sınırlamıyor merak etmeyin. Vakit geldiğinde herkes hesabından sorguya çekilecek nasıl olsa.
beyin ölümü gerçekleşmiş, makineye bağlı yaşayan biri, gerçekten yaşıyor mu acaba?

Vücutsal olarak evet ancak ana işlemci de (beyin) sistem çöktüğü için vücut ile beyin arası iletişim/veri akışı kesiliyor.

Tıbbın beyin ölümü teşhisi koyduktan sonra ailesi tarafından ölümüne müsade edilmemiş bir insanın evinde cihaza bağlı şekilde yaşarken seneler sonra bakıcıları tarafından yere düşürülüp kafasına aldığı darbe sonrası hayati fonksiyonları yerine gelen kimseler olmuş bu dünyada.

Vücutsal olarak evet ancak ana işlemci de (beyin) sistem çöktüğü için vücut ile beyin arası iletişim/veri akışı kesiliyor.

Tıbbın beyin ölümü teşhisi koyduktan sonra ailesi tarafından ölümüne müsade edilmemiş bir insanın evinde cihaza bağlı şekilde yaşarken seneler sonra bakıcıları tarafından yere düşürülüp kafasına aldığı darbe sonrası hayati fonksiyonları yerine gelen kimseler olmuş bu dünyada.
bitkisel hayat ile beyin ölümünü karıştırmamak gerekir. benim eniştem 5 sene makineye bağlı evinde yaşadı, belki uyanır diye beklediler başını, bitkisel hayattaydı.

Ben en başta ne yazdım? İnancım islamdır dedim o şekilde yorumlayabilirim dedim. Diğer dinler ne diyor neyi uygun görüyor bilemem ilgimi de çekmez. Ayrıca burada bir art niyet yok ki neden din, siyaset nutukları sergilendi. Maksadım siyaset değil üstü kapalı imalarda bulunmakta değil (sizin gibi). Kendi inancıma göre neyse onu söyledim madem ki yanlış olduğunu düşünüyorsunuz araştırıp nedir öğrenin.
Kardeş şu karikatürü bir kez daha yaşattın bana teşekkürler.

Forum istatistikleri

Konular
130,338
Kullanıcılar
453,629
Son üye
Mahir53

Yeni konular

Geri