Ötönazi sizce hakmıdır ?

Beyin ölümü dediğiniz tıbbın ön gördüğü bir şeydir. Beyin ölmez ölmesi demek hücrelerin birer birer yok olması demek. Beyin felcine verilmiş bir terimdir beyin ölümü. Aslında ölen bir şey yok hala yaşıyor sadece sistem olması gerektiği gibi işlemiyor. Beyin ölümü teşhisi koyulup sağlığına kavuşanlar peki?

Ben en başta ne yazdım? İnancım islamdır dedim o şekilde yorumlayabilirim dedim. Diğer dinler ne diyor neyi uygun görüyor bilemem ilgimi de çekmez. Ayrıca burada bir art niyet yok ki neden din, siyaset nutukları sergilendi. Maksadım siyaset değil üstü kapalı imalarda bulunmakta değil (sizin gibi). Kendi inancıma göre neyse onu söyledim madem ki yanlış olduğunu düşünüyorsunuz araştırıp nedir öğrenin.
Birşey soracam musadenle. Atıyorum evladında organ yetmezligi olsun ve uygun organda bulunsun . Günah diye almayacak mısınız?

Birşey soracam musadenle. Atıyorum evladında organ yetmezligi olsun ve uygun organda bulunsun . Günah diye almayacak mısınız?
Bildiğim kadarıyla alanın vebali yok verenin, bağışlayanın var. Ama yanlış biliyorsam, organı kabul edende vebal altındaysa çok zor bir soru söylemek istediğinizi anladım.
Hariçten gazel okumak ne kadar kolay Forumda, ülkemizde tüm dünyada....

"Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir"
Mevzu gazel okumak değil de insanın nefsine ne kolay geliyorsa o tarafa uyum sağlaması, o tarafa yakın düşmesi diyelim. Çok ilginç geldi bana bana verilen cevaplar. Arkadaşlar söylediğim idda ettiğim dünyada sayılı insanların bildiği bir bilgi değil. Araştırın sizde ne olduğunu göreceksiniz yokmu çevrenizde bilgisine ilmine güvendiğiniz bir kimse? Ne yazık ki bu dünya imtihandır zorluklar dünyasıdır.

Şimdi adamın birisi (bilmem ne belası) çıkıpta gerçekler acıdır baklava ise tatlı, o zaman baklava gerçek değildir derse hiç şaşırmam.

Son düzenleme:
organ nakli olan bir arkadaşımın oğlu vardı. senelerce bekledi sonunda böbrek nakli yapıldı. o günden sonra yıllarca bağışıklığı baskılayıcı ilaç içti şimdi içiyormu bilmiyorum. vucudun yıllar sonra reddetme riskide var. zor durum.

Herkesin kendine göre bir felsefesi ve inanç dünyası var. Gündemde olan covid-19 aşısına karşı olanları biliyoruz da, ne kendine ne de çocuğuna herhangi bir sıvı enjekte edilmesini istemeyen insanlar da var.

Bildiğim kadarıyla alanın vebali yok verenin, bağışlayanın var. Ama yanlış biliyorsam, organı kabul edende vebal altındaysa çok zor bir soru söylemek istediğinizi anladım.

Mevzu gazel okumak değil de insanın nefsine ne kolay geliyorsa o tarafa uyum sağlaması, o tarafa yakın düşmesi diyelim. Çok ilginç geldi bana bana verilen cevaplar. Arkadaşlar söylediğim idda ettiğim dünyada sayılı insanların bildiği bir bilgi değil. Araştırın sizde ne olduğunu göreceksiniz yokmu çevrenizde bilgisine ilmine güvendiğiniz bir kimse? Ne yazık ki bu dünya imtihandır zorluklar dünyasıdır.

Şimdi adamın birisi (bilmem ne belası) çıkıpta gerçekler acıdır baklava ise tatlı, o zaman baklava gerçek değildir derse hiç şaşırmam.
Ben vermem günah ama alırım sıkıntı yokmu diyorsun?

organ nakli olan bir arkadaşımın oğlu vardı. senelerce bekledi sonunda böbrek nakli yapıldı. o günden sonra yıllarca bağışıklığı baskılayıcı ilaç içti şimdi içiyormu bilmiyorum. vucudun yıllar sonra reddetme riskide var. zor durum.
Nakilli olanların ömür boyu baskılayıcı ilaç içmeleri gerekiyor. :(

Anladık ki beyin ölümü için yatağa düşmek gerekmezmis . Öyle enteresan konulara girdikki benim beyin öldü :)

Bizde bir söz var hani derlerya Allah elden ayağa düşürmesin ! Yada beni ele güne muhtaç edecekse eşimden önce benim canımı alsın. Yada ne bilim ona buna yük olacagima ölürüm daha iyi gibi filan .

Biz gururlu milletiz ( zaten burnumuz o yüzden pislikten çıkmıyorya )

Birde üstüne hastalık gelirse çok zor . Bence devletin yada birilerinin bu günah ben izin vermem demesi çok abes .

Yinede duamızı yapalım a dostlar: Allah elden ayağa düşürmesin .

Ben vermem günah ama alırım sıkıntı yokmu diyorsun?
Öyle bir şey söylemedim. Zor bir soru öyle bir durumla karşılaşmak istemem Allah(cc) kimseye yaşatmasın. Ayrıca konu benim ne yapacağıma bağlanmasın ben inancım üzerinden yorum yaptım ve neyse onu söyledim takdir bu durumla karşı karşıya kalanındır. Tekrar söylüyorum rabbim kimseye yaşatmasın.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,338
Kullanıcılar
453,629
Son üye
Mahir53

Yeni konular

Geri