Özel sektörde çalışan teknik öğretmenler

durceylan

Paylaşımcı üye
Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
887
Puanları
131
Yaş
50
Arkadaşlar merhaba,

Özel işletmelerde çalışıyorsanız kartvizitlerinizde mutlaka ünvanınızı yazınız. Ayrıca şirket adına mail yolladığınız zaman da yine teknik öğretmen olduğunuzu en altta yazınız. Piyasada tanınabilirlik ve farklı pozisyonlarda teknik öğretmenlerin de başarıyla görev alabileceğini ispatlama adına mutlaka bunu yapınız.

Madem mühendislik hakkı tanınması meselesi uzatılıyor eldeki fırsatları değerlendirerek kendinizi tanıtınız. Kendi reklamınızı yapınız ki, yeni mezun olan arkadaşlarımıza iş fırsatı doğsun. Veya iş değişikliği yapma zorunda kaldığınızda aranabilir nitelikte olabilesiniz.
 
Bugün tesadüfen tanıştığım bir TEİAŞ personeliyle konuşurken, teknik öğretmen olduğumu öğrenince dedi ki:
"Bizim kurumda iki teknik öğretmen, teknisyen statüsünde işe başladı." Şaşırdım. Çünkü ben de daha önce bazı resmi kurumlara başvurduğumda bana:
"Sen teknik öğretmensin. Bizim tekniker, teknisyen veya mühendise ihtiyacımız var." dediler. Ben de (çaresizlikten) dedim ki:
"Tamam. Ben Liseyi de bitirdim. Beni teknisyen olarak alın." Durum şöyleymiş: Resmi olrak son bitirdiğimiz okulun diplomsı geçerli. Yani tek diplomam resmi kuruma başvuruda şimdi Teknik Öğretmen'lik için olabilir.

Diyeceksiniz ki bu iki işi nasıl girdi o işe. O da şöyle olmuş: İki kafadar üniversiteyi bitirince KPSS'ye girerken kendilerini lisans meznu değil de ortaöğretim mezunu olarak kaydettiriyorlar (İlk kayıtta.) KPSS'den aldıkları sonuçla da işe başvurup giriyorlar.

Ne acı...
 
şikayet ederlerse mesleklerinde olurlar gerci burası Türkiye ama her şey olur suc ösym'de bu şu demek araştırma yapılmadan herke sınava giriyo. sonra işi hak eden açıkta kalıyo o işle alakası olmayan işe alınıyo
 
Bence işin acı tarafı lisans mezunu dururken lise mezunlarının istihdam edilmesi. Üstelik bu çok çarpık bir durum. İnsanlar okumamaya teşvik ediliyor.

Meslek Lisesi Elektrik, önlisans elektik teknikerliği, lisans düzeyinde elektrik öğretmenliği ve Y.Lisans düzeyinde de işletme eğitimi aldım. Ancak çalıştığım pozisyon itibariyle önlisans eğitiminden sonraki süreci okumama gerek yoktu.

Birşeylerin değişmesi gerektiği bir ülkede yaşıyoruz.
 
merhabalar bende bu konuda birkaç şey söylemek istiyorum...lise öğrencisiyim ve özel sektörde işe girmek çok zor olduğunu duydum ....bu konuda bana detaylı bilgi verebilirmisniz???biz 4 yıllık üniversite okuyup 2 yıllık okuyanlardan daha çok şey bilmemeize rağmen niye ????biz giremiyoruz ???
 
Sevgili arkadaşlar merhaba bende Elektrik idaresinde çalışmaktayım.Marmara elek. Öğretmenliği mezunuyum.Ünvanım teknisyendi tekniker oldum.Ama şöyle izah edeyim üniversitede okurken kpss ye mezun olmadığım için lise düzeyinde girdim ve teknisyen olarak yerleştirildim.Daha sonrada mezun olunca diplomamı verdim.Şu an ki ünvanım 4 yıllık tekniker oldu garip ama böyle 4 yıllık tekniker evet yanlış okumadınız.Böyle bir çok arkadaşımız var.
 
İlgehan kardeş merhaba.Bence kendine güveniyosan üniversite oku.2. öğretim okuyup aynı zamanda da çalışman senin için çok iyi olur.Hem para biriktirir hemde özel sektör için tecrübe kazanırsın.4 yıllık süre içinde zaten iyice piyasada pişer hangi alana yöneleceğine karar verirsin.Başka sormak istediğin bişey varsa cevaplamaya hazırım.byyy
 
arkadaşlar bende Tedaş ta çalışıyorum. 2003 yılında dicle üniv. Elektrik öğretmeliğini kazanarak 2007 yılında bitirdim. 2006 da yapılan lise düzeyindeki kpss ye girdim belli bi puan aldıktan sonra tedaşın iş ilanlarına başvuru yaparak mulakatlara çağrıldım.2007 mart ayında mulakatlar sonucunda işçi teknisyen görevinde işe başladım bu süreç içerisinde okuluma devam ederek haziran ayında bitirdim.haziran ayında yapılan lisans düzeyindeki kpss ye girdim.Girmiş olduğum lisans kpssi otomatik olarak lise düzeyindeki kpss puanını iptal etti yerine lisans düzeyindeki puanlarımı almaya başladı yani diplomam ÖSYM tarafından onaylanmış ve değişmiş oldu.Eğer haziran ayındaki Lisans düzeyindeki sınava girmemiş olsaydım hala 2006 daki kpss puanım ile devlet kurumlarına iş başvurularında bulunabilecektim.benle mezun olan arkadaşlarımda lisans düzeyindeki kpss ye girmeyerek bi çok iş başvurularına teknisyen ve tekniker olarak başvurdular ve başvuruları kabul görerek çalışmaya başladılar ve hala çalışmayada devam ediyolar bişe olmuyo.

ilgehan arkadaşım sende bu şekilde yaparak hayatına yön verebilirsin.Üniversiteye başla işe giridiğindede işi bırak veya yapabiliyosan işle birlikte okulu götürmeye çalış.eğer ikisinin arasındada kalırsan işi tercih et derim. ama hiç bi kpss den geri kalma.Üniversiteyi daha sonra okusanda olur...
 
ben yurt dışında 1.5 sene dil eğitimi aldım yeni gldim ve askerdeyim piyasayı bilen arkadaşlar bana fikir verirlerse sevinirim nasıl ve nereden başlayacağıma dair teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
129,852
Mesajlar
930,756
Kullanıcılar
452,706
Son üye
nurbay aktaş

Yeni konular

Geri
Üst