byrmcncz
Üye
Step motorun hızlı veya yavaş hareket etmesi senin komütasyon(anahtarlama) hızına göre değişir.Ama genelde 24 V a kdr olan step motorlar 1.2 veya 1.8 derecelik adımlarla dönüyor bu nedenle de dönüş hızı sana yavaş gelmiş olabilir.
Step motor kontrol devreni megep ten mi aldın? Kontrol devrenin içinde 555 entegresi ile hız ayarı yapıyor msun? Eğer yapıyorsan potansiyometrenin direnci biraz buyuk olmalı aynı sorunu bende yaşamıştım direnci büyütünce sorun çözüldü...Ama devreni gönderirsen bi şekilde elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım.
Step motor kontrol devreni megep ten mi aldın? Kontrol devrenin içinde 555 entegresi ile hız ayarı yapıyor msun? Eğer yapıyorsan potansiyometrenin direnci biraz buyuk olmalı aynı sorunu bende yaşamıştım direnci büyütünce sorun çözüldü...Ama devreni gönderirsen bi şekilde elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım.
step motor kontrol devreni megep ten mi aldın? Kontrol devrenin içinde 555 entegresi ile hız ayarı yapıyor msun? Eğer yapıyorsan potansiyometrenin direnci biraz buyuk olmalı aynı sorunu bende yaşamıştım direnci büyütünce sorun çözüldü...Ama devreni gönderirsen bi şekilde elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım.Merhaba benim de elimde bu motorun aynısından var,projemde kullanıyordum fakat projemin son denemelerinde çalıştırınca sağa dönerken iki ileri bir geri gidiyor,bazen hiç ilerlemiyor.Motor bozulmuş mudur?
Moderatör tarafında düzenlendi: