imax'i güç kaynağı olarak kullanmadım...İmax cihazından 3s batarya seçip "charge" dersem output çıkışından 12,6v tek hücre gibi direk şarj eder. Balanslı yapmak istersem "Balance charge" seçeneğini seçmek gerekiyor. Sizin cihazda da böyledir. Ayrıca bms kartı olan bir bataryayı balans şarj edemeyiz diye düşünüyorum, bms zaten balans şarj devresi.
Ayrıca bu imax ile farklı tiplerde kuru aküler bile şarj edilebiliyor. Balanssız...
Düzenekte hata olmadığını düşünüyorum. Sorun bence şu: imax, hedef batarya 12,6v' a geldiği zaman şarjı kesmiyor. 12,7v-12,75v arasında bir değer görene kadar akım basmaya devam ediyor.. O arada da bms devresi batarya üzerine fazladan gitmemesi gereken gerilime karşı koyduğu için ısınıyor.
Normalde imax cihazlarında kalibrasyon seçeneği vardır, ancak benimki klon olduğu için öyle menüsü yok.
Sonuç olarak ya imax cihazımı değiştireceğim, ya da dediğiniz gibi cc cv bir modül alacağım. Bu modüller de gümrük vergisi vs'den dolayı Türkiyede artık pek bulunmamaya başladı. Olmadı aliex'ten alacağım bir tane.