çarpanlı sayaç bağlantısı hakkında.

aydın62

Üye
Katılım
9 Tem 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar ben çarpanlı bir sayaç bağladım ama ekranda flaşör gibi yanıp sonen bılgıler var. faz sırası hatası dıyor. fazların yerını sıra ıle degıstım ama sorun aynen devam ettı. akım trafosundan mı kaynaklanır acaba ?:confused:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
akım trafosu bağlantısından da kaynaklanıyor olabilir.Fazların,hepsinin ters bağlanmasından
olabildiği gibi,bir tanesi de ters bağlanmış olabilir.Aynı gerilime ait aynı akımları bağladığınız-
dan emin iseniz,akım uçlarını tekrar gözden geçirin.
 
akım trafoları polariteleri ters ise ondanda yapar birde fazların yönleri ters ise ondanda yapar eğer hepsi yanıp sönüyor ise sorun yok
 
akım trafolu bağlantı yapılırken
A:sayaca 3 faz beslemesi verilir.
B.Her faza ait akım trafosu uçlarını besleme fazı ile aynı bölgeye bağla
C:Bu durumda yanlış hata bağlantısı veriyorsa 2 besleme yönünü değiştir.Bu işlemi yaparken akımtarfosu uçlarınıda karşılıklı değiştir.
Akım trafolarında akım P1 yönünden geliyorsa S2 uçları köprülenip toprağa aktarılır.P2 den geliyorsa S1 uçları topraklanır.
En sık yapılan hatalardan biri sayaç yönü ters ise fazlar değiştirilirken akımtrafosu uçlarının atlanmasıdır.
 
123 rakamları flaşör yapmaması gerekir bunlardan biri ,ikisi veya üçü falaşör yapıyorsa o fazların daz sıra bağlantıları yanlıştır
faz sırasını bulan pensampermetreler var
faz sırasının yanlış bağlanmasının kompanzasyona bir etkisi var mı
sayaçta endüktif enerjiyi kapasitife ,kapasifi endüktife yazar mı
 
Sayaç bağlantısında hata yapılırsa aktif güç reaktif güçlerde hatalı yazma normaldir.
 
neden normaldır açıklama imkanınız var mı
 
İlke olarak fazlar arasında 120 derece açı farkı vardır.TÜm ölçüm cihazları bunu ve sinüs eğrisinin düzgün olduğunu varsayar.Akım trafolarından alınan akım bilgisi ile beslemeden alınan gerilim kıyaslanır.Hatalı bağlantılarda genellikle bu uygunsuz durum cihazın hata yapmasına sebep olur.Sistemde fazlar arası dengesizlik ve harmonikler fazlaysa indüktif ve kapasitif karışıklığı bile(nadiren)olabilir.Bir su sayacının 3 noktadan ayrı ayrı ölçtüğü değeri topladığını varsayın.peki biri terse yazıyorsa toplam yine aynı mı olur?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,926
Mesajlar
921,741
Kullanıcılar
451,094
Son üye
ulbeya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst