çay ocağı ayar problemi

halhal

Üye
merhaba,
normalde ayarlanan sıcaklığın altına düştüğünde devreye sokan şekilde pot, şimdi ya sıfır ya da 1 olarak çalışmakta. 80 derece suda bile hafif sağa çevirince bile sistemi devreye sokuyor.
bu tarz bir arıza ile karşılaşan var mıdır?
anahtar fiziki olarak sağlam görünüyor acaba anahtara giren termocouple arızalanmış olabilir mi?

Ekli dosyalar

• 20160902_105156.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 25
hangisinin arızalandığını net tespit edebilmem gerek,
yoksa ya anahtar ya sensör 3. bir ihtimal yok gibi.
sağlamlığını nasıl test edebilirim

merhaba,
normalde ayarlanan sıcaklığın altına düştüğünde devreye sokan şekilde pot, şimdi ya sıfır ya da 1 olarak çalışmakta. 80 derece suda bile hafif sağa çevirince bile sistemi devreye sokuyor.
bu tarz bir arıza ile karşılaşan var mıdır?
anahtar fiziki olarak sağlam görünüyor acaba anahtara giren termocouple arızalanmış olabilir mi?
Komple yenisini al değiştir bence

kuyryklu veya spıra termostat tek parçadır ve pot değildir. Isı kontrolu yapmıyorsa çalışmıyordur, yenilenmesi gerekir.

Bu yaşadığınız durumun nedeni ,

Kuyruklu termostatların kuyruğun içerisinde termodinamik gaz bulunur. Gazın sıcaklıkla basıncı değişir ve içerideki körüğü ittirip çekerek kontağı açıp kapatır.

Bu gaz kaçtığında itme yada çekme kuvvetini uygulayan gaz olmayacaktır. Ve termostatınız sadece açma kapama yapacaktır. Yani görev görmeyecektir.

Diğer değerli arkadaşlarımızında önerdiği gibi değişimi gereklidir.

Konuyu sadece detaylı bilgi vermek için yorum attım.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Termostatı anahtardan ayırdığında ince profilli yüksek akım geçiren bir butonun olur, değerlendirmek istersen kullan tabi güvenlik önlemlerini ihmal etme! Sadece bilgi amaçlı yazdım ( antalyaya selamlar :)) yasadışı kullanımı ve kopyalanması yasaktır! ;).

hocalarım
müsadenizle konuyu bağlayan son sorumu sorayım
2 resim ekliyorum.
  1. resim ürünü skötüğüm yer, teli iki taraftan yan keski ile söktüm zira o anahtarlı kısım ayrılmıyor.
  2. 2 resimde ise kestiğim ürün ve yeni aldığım ürün.
sadece tel kısmı gececek kadar delik var görüyorsunuz. ve yeni ürünün kafasını oradan geciremem. bunun montajını tarif edecek var mıdır?

Ekli dosyalar

• IMG-20160904-WA0000.jpg
    IMG-20160904-WA0000.jpg
    84.9 KB · Görüntüleme: 20
  • 20160902_145123.jpg
    20160902_145123.jpg
    166.1 KB · Görüntüleme: 24
Söktüğün yerin anahtar başlı uygun anahtarla söküyorsun orayı içinden çıkan plastik büyük ihtimalle yan tarafı kesiktir ve içinden geçen kablo plastiğin ortasına geçer eğer kesik değilse yankeskiyle kesip yan ortaya kablo geçirirsin bu bölge su haznesinde değildir su haznesinin içine bir kovan geçirilmiştir termostatın ısı algılayıcısı bu kovana girer yani su gelmez oradan açınca göreceksin zaten.

Forum istatistikleri

Konular
130,299
Kullanıcılar
453,558
Son üye
Dtsbulut

Yeni konular

Geri