özel hat

bekir39

Üye
Katılım
13 Ocak 2010
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
44
öncelikle merhabalar.şahsımıza ait özel hattımızdan başka bi fabrika seksiyonelimin çıkışından enerji alıyor.ve tredaş buna müsaade ediyor.bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var.bize ait yani kendi diktiğimiz direkler ve ayırıcı şahsımıza ait.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
usulen mülkiyeti size ait olan bir yerden tedas baska bir kisiyi besleyemez sizden izin almadan. Ancak sizin muvafakiyet vermeniz durumunda bunu yapabilir ve aynı zamanda size katılım payı vermek zorundadır. Yani direkler ve mülkiyet sizinse bir baskası bu hattan beslendigi durumda sizin belli bir ücret almanız gerekmektedir.Konu icin ilgili tedas a yazılı olarak basvurmanız gerekir.
 
Dağıtım şirketi özel tesisten başka bir kullanıcıyı beleme hakkına sahiptir. Ancak bunu yapmak için tesisin mülkiyetini bedeli karşılığında devralmalıdır. Dağıtım yönetmeliği ve TEİAŞ müşteri hizmetleri yönetmeliğinde bu şekilde belirtilmiştir. Anlaşmazlık durumunda EPDK ile iletişime geçerseniz konuyu ciddiyetle takip ederler.
 
sn Bekir39 arkadaşlarımızında belirttiği gibi Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği 8. madde gayet açıktır. der ki:

Bir başka müşteri mülkiyetindeki tesisten faydalanma
MADDE 8 – (1) Dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi, bir veya daha fazla müşterinin kullanımındaki branşman hattı ve müştemilatı ve/veya dağıtım tesislerinden yeni bağlantı taleplerini, ortak kullanım haline gelecek olan dağıtım tesislerini devralmak suretiyle karşılar.
(2) Ortak kullanım haline gelecek tesislerin maliki veya maliklerinin devre rıza göstermemesi halinde kamulaştırma yoluna gidilir.
(3) Uygulama dönemi içerisinde yapılması öngörülen devir ve kamulaştırmayla ilgili her türlü gider yatırım harcaması olarak yatırım planları dahilinde Kuruma sunulur ve Kurul tarafından onaylanması durumunda tarifeler yoluyla karşılanır.
(4) Devre ilişkin usul ve esaslar Kurum tarafından düzenlenir.

başka bir deyişle dağıtım şirketi öncelikle size danışmalı.. sn FilizSimsek'in de belirttiği gibi EPDK ya başvurabilirsin. yönetmeliğin tamamına şu linkten ulaşabilirsin.

Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği
 

Forum istatistikleri

Konular
129,527
Mesajlar
927,608
Kullanıcılar
452,110
Son üye
srocu42

Yeni konular

Geri
Üst