Ariston Hotpoint Buzdolabı kompresörün devreye girememesi

Katılım
20 Eyl 2015
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
34
Hayırlı pazarlar dilerim üstatlar. Yaklaşık 10 yıldır sorunsuz bir şekilde Ariston Hotpoint ENXTM 1912.1 F (TK) marka model buzdolabı kullanıyordum. Eski evdeyken (2 ay önce) buzdolabının arkasından su gelince, servislerin ücretleri malum olduğu için videolardan edindiğim bilgiler doğrultusunda tıkanık olan tahliye borusundaki tıkanıklığı açmış ve su tablasını da söküp içini temizlemiştim, su tablasını kompresörün üzerindeki beyaz silikondan çekerek sökmüştüm ama tekrar yapıştırmadan üzerine bıraktım, yine de gayet randımanlı çalışmaya başlamıştı ve bir daha da su akıtmadı.

Geçen ay yeni bir eve taşındık ve taşındıktan 1 ay sonra emektar buzdolabım bu yeni eve alışamamış olacak ki kompresör devreye girmemeye başladı. Nakliyecilere özellikle buzdolabını düzgün taşımaları için rica da ettim, sağa sola da vurmadılar yani, gazı vs kaçmış da olamaz sanırım.

Prize taktıktan sonra her 10 dakikada bir kompresör titreyerek devreye girmeye çalışıyor ama giremiyor. Yukardaki soğukluk ayar butonunu 2 kere Off ile 5 konumuna getirerek buzdolabını resetlemeyi de videolardan öğrenince onu da yaptım ama o işlem de fayda etmedi. Yıllarca 1. derecede kullanmıştık, şimdi 2,3,4,5 ve I Care ayarında denedim yine bir faydası olmadı. Anakartın yerini bulamadım yoksa her ne kadar anlamasam da onu da çekip size gösterecektim, belki bir devre elemanı arızalıdır vs düşüncesi ile.

Akşamları bazen çalışıyor, sabah baktığımda derin dondurucudaki buz kabındaki sular buz olmuş oluyordu ama işten gelince bir bakıyorum hepsi erimiş. Canı isteyince biz yokken çalışıyor, biz evdeyken çalışmayası tutuyor herhalde ama bu son hafta hepten gitti gibi artık. Yeni eve borç harç yeteri kadar bir masraf yaptık, yeni bir buzdolabına bütçe kalmadı, ayrıca belki alırım düşüncesi ile taşınmadan önce diğer markalardan da baktığımız fiyat/performans buzdolaplarının hiç birinin içinin Ariston'un bu model buzdolabı kadar işlevsel olmadığını görünce mevcut buzdolabıma bir kere daha minnet ettim ve gittiği yere kadar gönül rahatlığı ile yola devam ederiz diye düşünmüştüm. Umarım en az masraf ile ve basitçe çözülebilecek bir sorundur.

Acaba bu seferki sorun beni aşar mı ve tamirci mi çağırmam gerekiyor yoksa benim alıp takabileceğim basit parça ile giderilebilecek bir sorun mu bu üstatlar? Arızanın durumunu aşağıya yükledim.

 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,527
Mesajlar
927,609
Kullanıcılar
452,110
Son üye
srocu42

Yeni konular

Geri
Üst