İç Mekan Şerit Led baglantisi

MeCHuLL

Üye
Katılım
15 Ağu 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaslar bir arkadasimin barina 80metre Şerit Led dosucekmis daha once hic baglamadim bunun baglantisi nasil olur yardimci olurmusunuz direk 220 mi veriyoruz birde buna isigi azaltip cogaltabilcek ayaralanabilir anahtar baglanicak nasil yapariz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bunun için adaptörler var.220/12 yada 220/24 voltluk.Senin ledlerin değerine göre bir adaptöre kaçtane bağlayabileceğini hesaplaman gerekiyor.220 voltu bu adaptöre bağlayarak çalıştırabilirsin.
 
Dimmer Anahtar uygulamasıyla Lambanın parlaklığını ayarlayabilirsin.

Aklıma ilk bu uygulama geldi.

Kolay gelsin.
 
şerit ledin üstünde t ve - ucları gösterilmiştir baglabtıyı ordan yapıosun. 220/24 V dönusturucu var onu baglıyorsun. çalıstıgım dukkana iç mekan şerit led almıstık. ısığın parlaklığınıda dimer ile yapabilirsin ama dimer biraz buyuk ve gorunus kırlılıgı yapacagından 1ook ya da 1o k lık bı potansiyometre kullanırsan daha uygun olur ;)
 
80 metre diyorsun. onu kolay kolay çalıştıracak bi trafo bulamayabilirsin. trafoları paralel bağlaman gerekebilir.

Bildiğimiz dimmer le onu dimleyemezsiniz. potansiyometrelerde güçsüz gelebilir. dali sistemini bir araştır derim.
 
80 metre led i tek bir trafodan besleyeceksen eğer yaklaşık 400 W led sürücüsüne ihtiyacın var ki bunu da bulman çok zor. En mantıklısı bölebildiğin yerlerden bölüp gücü paylaştırmak.

Dimlemek için özel dim adaptörleri var. ama manuel olarak dimlemek istiyorsan akım kontrolü yapman gerek. Normal dimmerlerle yapmaya kalkarsan gerilimi kısarsın ki bu da led e zarar verir.
 
Konu çok önce açılmış ancak ihtiyacı olan olursa diye yazayım;

Şerit ledleri hangi model olursa olsun 25-30 mt.'den sonra ekleyerek çalıştırmak sağlıklı değil, üzerindeki bakır yollar aşırı akım yüzünden zamanla kavrulup kullanılmaz hale geliyor... Eğer çok uzun metrajlarda bağlantı yapmak istiyorsanız 25 mt. şerit led'i 50 mt. olarak ekleyip beslemeyi simetrik olarak ortadan verin...

Işığı dimlemek için uzaktan kumandalı kontrol cihazları mevcut normal elektrik ampüllerinde kullanılan dimleme cihazlarını kullanamazsınız...
 
80 metreyi 4 eşit bölüme ayırıp gücü paylaştırmada yarar var.dimmeri tavsiye etmem.
 
Merhaba arkadaşlar,

Normal Dimmer ile dimlemek için bir öneri sunacağım. Dimmer in voltaj şiddetini kontrol ettiği elektrik hattına(~0-220V) bir priz bağlayalım. Bu prize 12V luk bir adaptör takalım. Adaptörün 12 V lük çıkışını da şerit ledlere bağlayalım. Normalde Dimmer en düşük dirençteyken ledlerin yandığını görebiliriz. Direnci artırdığımızda ise ledlerin yavaşça söndüğünü gözlemleyebiliriz. Çok sağlıklı bir yöntem olmamakla beraber 2-3 metrelik uygulamalarda iş görebilir.

Not:Denenmiş bir yöntem değildir. Deneyen yada teknik açıdan değerlendirmek isteyen var ise yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,312
Mesajlar
925,225
Kullanıcılar
451,760
Son üye
urasrahmi74

Yeni konular

Geri
Üst